NAJVEĆE NAUČNO OTKRIĆE U ISTORIJI? Pronađeni dokazi o postojanju PARALELNIH SVEMIRA?!

- Neobične tvrdnje, kao što je ova o postojanju alternativnih univerzuma, veoma je teško dokazati - napisao je Čari

  • 11

Astrofizičar Ranga Ram Čari, istraživač Evropske svemirske agencije (ESA) saopštio je nešto što bi moglo zauvek da promeni način na koji shvatamo Univerzum.

 

Čari tvrdi da je pronašao dokaz o postojanju alternativnih ili paralelnih univerzuma, analizirajući podatke zračenja nastalog nedugo posle "Velikog praska", pre više od 13 milijardi godina.

 

Dok je mapirao takozvano "kosmičko mikrotaslasno zračenje" (svetlost preostala iz ranog svemira), Čari je pronašao nešto što je nazvao "misteriozna svetlost", prenosi USA Today.

 

Najbolja i najlogičnija pretpostavka koju u ovom trenutku ima Čari, istraživač na Plank Svemirskom teleskopu na Kal Teku, je da ova svetlost predstavlja "curenje" susednog svemira u naš.

 

 

- Naš univerzum mogao bi da bude samo region unutar večno rastućeg super-regiona - napisao je Čari u nedavnom radu objavljenom u The Astrophysical Journal. - Mnogi drugi regioni van našeg opazivog svemira mogli bi da postoje, i svakim regionom bi vladao različit niz fizičkih parametara, u odnosu na one koje smo izmerili za naš svemir.

 

Foto: nasa.gov

Foto: nasa.gov

 

Ipak, iako naučna zajednica sa velikim interesovanjem gleda na Čarijev rad, za dokazivanje onog štoje napisao potrebna su opsežna ispitivanja i komplikovani dokazi, a Plank teleskop, na kojem Čari radi, ne daje dovoljno podataka koji su potrebni za dalje istraživanje u ovom smeru.

 

- Neobične tvrdnje, kao što je ova o postojanju alternativnih univerzuma, veoma je teško dokazati - napisao je Čari.

 

(Telegraf.rs/USA Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • bojan

    4. novembar 2015 | 10:28

    Postojanje univerzuma unutar drugog univerzuma je vrlo moguće... Kao sto morska bića nemaju predstavu da postoje druge planete van one koju nastanjuju, tako i mi ne znamo ništa o postojanju drugih univerzuma van ovog našeg... Pored toga, i teisti i ateisti predvidjaju takvu mogućnost...

  • ser bia

    4. novembar 2015 | 18:34

    Najvrednije od svega sto postoji na ovom svetu je znanje za koje su stanovnici planete zemlje uskraceni pod direktivom ko zna koga ili cega .................................... ???

  • Velislav

    4. novembar 2015 | 09:42

    Predpostavka i tvrdnja koju je teško dokazati!? I da je tako, to bi nam jako promenilo život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA