Ako ste u Hong Kongu, bolje ne dižite pogled prema vrhovima zgrada JER ĆETE VIDETI HOROR! (VIDEO)

Ovaj projekt je u Hong Kong trebalo da stigne još 2014. godine, ali je otkazan jer se upravo u to vreme s krova jednog solitera u smrt bacio investicijski bankar

  • 2

Antoni Gormlej, jedan od najvećih i najambicioznijih umetnika, postavio je u Hong Kongu svoju instalaciju, a građani neće morati da ulaze u muzej kako bi videli njegova umetnička dela - dovoljno je da podignu pogled prema vrhovima zgrada.

Krv je crvenim preplavila zemlju i more (FOTO)

Počevši od ove nedelje, u centru Hong Konga, u dužini od jednog kilometra, postavljena je 31 skulptura golih muškaraca. Instalacija je nazvana "Konačni Horizont" (Event Horizon), prema  horor-naučno fantastičnom ostvarenju Pola Andersona. 

- Ideja je pokušati izgraditi svet koji bi bio poput maštarije. Svet koji bi ohrabrio ljude da se odvoje od sveta obaveza i odgovornosti i da sanjaju otvorenih očiju - objasnio je Gormlej, koji je skulpture napravio po uzoru na svoje telo.

Ova vrsta instalacije prvi put je postavljena u Londonu 2007. godine, nakon čega je usledila turneja po Roterdamu, Njujorku, Sao Paulu i Rio de Žaneiru.

Printskrin: YouTube/Film Trailers In HD And HQ Printskrin: YouTube/Film Trailers In HD And HQ

Ipak, Hong Kong je posebniji od svih gradova upravo zahvaljujući svojim soliterima koji paraju nebo i na čijim vrhovima ove skulpture izgledaju posebno lepo.

Foto: Profimedia/AFP/Antony Gormley Foto: Profimedia/AFP/Antony Gormley

Tako je jedna skulptura, koja izaziva poseban interes, postavljena na poslovni soliter visok 185 metara, koji se nalazi u poslovnom delu grada.

Ukoliko pogledate s puta prema vrhu zgrade ugledaćete sitnu tanku figuru za koju vam se može učiniti kao da želi da skoči, te ako niste upoznati sa instalacijom može vas i preplašiti.

Usred Sahare osvanula ogromna misteriozna spirala (FOTO) (VIDEO)

- Mnoge zgrade u Hong Kongu nose imena korporacija. Zgrade su poistovećene s poslovnim svetom. Ja ih želim osloboditi tih okvira. Ovo doživljavam kao akupunkturu. Ove tanke iglice idu unutar i oko celog tela grada, sa zadatkom da oslobode energiju koja inače ne bi nigde izašla - izjavio je ovaj umetnik za CNN.

Ovaj projekt je u Hong Kong trebalo da stigne još 2014. godine ali je otkazan jer se upravo u to vreme s krova jednog solitera u smrt bacio investicijski bankar. Tako je instalacija postavljena tek sad, a stanovnici ovog velikog grada imaće priliku da uživaju u njoj do maja 2016. godine, naravno, ako znaju da je reč o instalaciji. U suptrotnom bi mogli veoma da se isprepadaju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Stasa

    30. novembar 2015 | 19:20

    Ne znaju vise sta ce od dosade..nek se prihvate motike.to im je extra instalacija za njivu.

  • Mare car

    30. novembar 2015 | 19:52

    Izmislit će oni robota koji skače sa zgrade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA