ANALIZIRALI SU BIBLIJU I KURAN: Iznenadiće vas koja knjiga ima više nasilja

Analizirano je koliko puta se reči "radost", "predosećaj", "ljutnja", "gađenje", "tuga", "iznenađenje", "strah" i "poverenje" pojavljuju u Kuranu i u Starom i Novom zavetu

Softverski inženjer Tom Anderson odlučio je da sprovede istraživanje gde ima više nasilja - u Bibliji ili Kuranu.

 

Mislili su da im čitaju delove iz Kurana, ali su svi ostali u šoku kada su im rekli pravu istinu! (VIDEO)

 

Nasilje je više prisutno u Bibliji, kako je otkrio Anderson za samo dva minuta koristeći softver za analizu teksta.

 

Rezultati analize broja ponavljanja reči "radost", "predosećaj", "ljutnja", "gađenje", "tuga", "iznenađenje", "strah" i "poverenje" pojavljuju u Kuranu i u Starom i Novom zavetu, pokazali su odnos prisutnosti nasilnih segmenata u ovim svetim knjigama.

 

"Ljutnja" se češće spominje u Bibliji dok je "poverenje" prisutnije u Kuranu.

 

Daljim istraživanjem došlo se do zaključaka da je Stari zavet nasilniji od Novog, koji je dvostruko nasilniji od Kurana.

 

On ističe kako je reč o tek površnoj analizi i da rezultati ne potvrđuju niti opovrgavaju tezu da je islam nasilniji od ostalih religija.

 

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • S&A

    10. februar 2016 | 17:00

    Islam je najcistija vera, musliman sam i ne podrzavam teroriste. NIKAD! ISIS ,,predstavlja" islam, ali u ISIS-u su vecina Ameri i ostale zemlje koje hoce da prave nered na zemlji! To su olosi i njih ceka kazna. Nama je naredjeno da volimo, da ne ubijamo, da postujemo sve religije, da smo svi kao braca, a ne da koljemo jedni drugo! To je islam, a ne kao sto vi mislite da su svi muslimani - teroristi!

  • miki

    10. februar 2016 | 13:11

    Aferim toliko o propagandi vatikana, amerike i evrope protiv islama i muslimana.... Ovo sto je stvorilo Islamsku drzavu nepodrzava 90% muslimana.... Mir u svetu

  • Mayo

    10. februar 2016 | 14:05

    Kad bi ljudi proučili časni KURAN i pridržavali uputa i sledili pravi put do ovakvih situacija nebi smo došli. Neupućeni osuđuju KURAN jer ne znaju suštinu pa osuđuju muslimane nazivajući ih teroristima što je apsurd. Časni KURAN je knjiga mira, ljubavi i tolerancije i vjernik koji živi u skladu s tim je dobar i čestit čovek spreman pomoći svakom božijem stvorenju bez obzira na vjeru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA