PRONAĐITE SLOVO T i otkrijte jednu svoju važnu osobinu (VIDEO)

Novo istraživanje sa Hopkins Univerziteta tvrdi da umetnost ignorisanja može da se upotrebi kako bismo nešto pronašli, ali samo nakon što je ljudima dato vreme za vežbanje

  • 4

Testirajte sebe i pronađite slovo "T" na slici. Ukoliko uspete odmah da uočite slovo, otkrićete jednu svoju osobinu - da li znate da ignorišete nebitne detalje.

Ako ne ugledate slovo među kružićima za minut, morate da proverite svoj vid! (FOTO)

Novo istraživanje sa Hopkins Univerziteta tvrdi da umetnost ignorisanja može da se upotrebi kako bismo nešto pronašli, ali samo nakon što je ljudima dato vreme za vežbanje.

Znajući na šta ne treba da obraćamo pažnju, naučnici tvrde, da poboljšava sposobnosti traženja.

Istraživači su sproveli dva istraživanja u kojima su ispitanicima dali dva zadatka. Da pronađu slovo "B" i slovo "F" na ekranu kompjutera. U oba slučaja rešenja su bila "sakrivena" u moru drugih slova različitih boja.

U jednom trenutku je ispitanicima data pomoć. Naime, istraživači su im otkrili koje boje nije slovo "B". Oni su odmah znali koju boju da ignorišu.

Printskrin: Youtube/NEWS WORLD Printskrin: Youtube/NEWS WORLD

Ispitanici kojima je data "pomoć prijatelja" postigli su bolje rezultate i brže su pronalazili "sakrivena slova". Međutim u početku su malo sporije tražili, dok nisu usvojili šta konstantno da ignorišu.

Ispitanici kojima je data "pomoć prijatelja" postigli su bolje rezultate i brže su pronalazili "sakrivena slova". Međutim u početku su malo sporije tražili, dok nisu usvojili šta konstantno da ignorišu.

- Osobe koje ignorišu informacije koje im odvraćaju pažnju, na taj način poboljšavaju svoju veštinu vizuelne pretrage, što može da bude od pomoći npr. radiolozima ili onima koji rade sa prtljagom na aerodromima - istakao je autor istraživanja Korbin Kaningam.

Dok ih je saznanje šta da ignorišu usporilo na trenutak, kasnije ih je vodilo u bolje vizuelno identifikovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • to...

    1. mart 2016 | 23:32

    Trebalo mi je manje od 1sekunde,ovo za neku djecu...

  • Cy

    2. mart 2016 | 06:53

    Ja odavno to radim kad nesto trazim npr. Neki alat zamislim da trazim nesto drugo i pre nadjem to se mi treba jednostavno se samo pojavi

  • ♥♥♥

    7. mart 2016 | 19:34

    Našla sam vrlo brzo ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA