Pronađen DIJAMANT VELIČINE TENISKE LOPTICE vredan čitavo bogatstvo!

On sadrži 1.109 karata, što ga čini drugim po veličini dragim kamenom na svetu ikada pronađenim

  • 3

Početna cena dijamanta veličine teniske loptice je 70 miliona dolara i ona će biti ponuđena učesnicima aukcije, saopštili su danas londonski aukcionari.

INDIJA TRAŽI OD BRITANIJE NEKADA NAJVEĆI DIJAMANT NA SVETU: Vratite nam Koh-i-Nor koji stoji na kraljičinoj kruni (FOTO)

Aukcijska kuća Sotbi je najavila da će dijamant biti ponuđen kupcima u Londonu 29. juna, prenosi AP.

Kako prenose mediji, dijamant je otkriven u novembru u Bocvani u rudniku u vlasništvi kanadske Lukara dijamant korporacije.

Dijamant sadrži 1.109 karata, što ga čini drugim po veličini dragim kamenom na svetu ikada pronađenim.

Njegovo ime u prevodu sa tajvanskog znači "naša svetlost".

Najveći dijamant ikada pronađen ima 3.106 karata, otkriven je u Južnoj Africi 1905. godine i isečen je na devet većih i 96 manjih delova, a koji su sada deo britanske kraljevske riznice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mlj1228

    4. maj 2016 | 15:16

    Svi zapadnjaci , kao sto svaki pojedinac zna, su bili kolonizatori , pojedini su i dan-danas. Svo bogastvo tih kolonija su koristili (koriste) do poslednjeg grumena ili kamena. Pojedine vec hvata panika zato sto gube ili su vec izgubili autoritet nad jadnim ljudima koje su do sada iskoriscavali za tri pare nedeljno. To sto indijci potrazuju da im englezi vrate diamant ,sto se nalazi na kraljicinoj kruni, mogu samo sanjati, jer oni to nikada nece uraditi. Drugo, neznam ko se sve seca ,sta su nama francuzi uradili jos za vreme Tita, kada je on sklopio ugovor sa njima , da oni eksploatisu borski rudnik sedamnajest godina, a da za uzvrat, oni poklone masine . Kada su pokupili svo zlato, a masine propale , oni su onda pobegli , iako Jugoslavija nije bila nicija kolonija, ali to je moglo samo zato, jer se borski rudnik nalazi u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA