Ove dve zemlje su na ivici RATA i to zbog SARME

- Nije tajna ni za koga da susedna zemlja ne samo da ima pretenzije na azerbejdžansku teritoriju, već pokušava da prisvoji i našu kulturu, uključujući nacionalnu kuhinju - rekao je azerbejdžanski ministar

  • 1

Jermenija i Azerbejdžan su na ivici još jednog sukoba, a sada je u pitanju - hrana. Jerevan optužuje Baku za krađu recepta za tradicionalno jelo, dolme, koje su kod nas poznatije kao sarme.

ČIJI JE NAGORNO-KARABAH? Ko je "vlasnik" državice oko koje se mnogi poubijaše? (FOTO)

Ministar kulture i turizma Azerbejdžana Abulfas Garajev je izjavio da je Azerbejdžansko Ministarstvo kulture i turizma sprema se da recept za dobro poznato jelo na Balkanu, Kavkazu, Bliskom istoku i u centralnoj Aziji, uvrsti na Uneskovu listu kulturne baštine, kako prenosi "Sputnik".

- Nije tajna ni za koga da susedna zemlja (Jermenija) ne samo da ima pretenzije na azerbejdžansku teritoriju, već pokušava da prisvoji i našu kulturu, uključujući nacionalnu kuhinju - rekao je Garajev.

101 GODINA OD GENOCIDA: Jermeni se okrenuli Rusiji, Turci onda masakrirali 1,5 miliona hrišćana (FOTO) (VIDEO)

On je dodao da je Jermenija ranije pokušala da prisvoji i tamošnji beskvasni hleb. Drskost Jerevana ne poznaje granice i sada pokušava da prisvoji dolmu, koja pripada turskoj kulturi, rekao je Garajev.

- Oni su tražili uključivanje beskvasnog hleba u Uneskovu listu kulturne baštine. Zar to nije prisvajanje? - rekao je azerbejdžanski ministar.

Azerbejdžan je zato, u cilju zaštite svoje kulturne baštine, poslao aplikaciju u Unesko, objasnio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA