SVAKO KO UĐE U OVU BOTANIČKU BAŠTU UMIRE U NAJGORIM MUKAMA: Neverovatno mesto će vas preplašiti (FOTO)

Glavni krivac za ovu "otrovnu" botaničku baštu je Džejn Persi koja je želela da neuglednu poljanu pretvori u nešto fascinantno. Ali, nije želela da to bude cveće i da izaziva divljenje, već da u ljudima probudi strahopoštovanje

  • 8

Botanička bašta Alnvik u Velikoj Britaniji je poznata i kao "otrovna", a na ulazu u ovaj cvetni raj, stoji natpis koji signalizira opasnost. Naime, na tabli piše "Ove biljke mogu da ubiju"!

OVO JE RUSKI ELIKSIR "VEČNE MLADOSTI": Potrebne su vam samo 4 biljke da biste izgledali 20 godina mlađe! (RECEPT)

Zelena oaza na prvi pogled deluje prelepo i šarenoliko, međutim, istina je strašna. U njoj se nalazi preko 100 biljaka koje su u svetu poznate kao smrtonosne. Mnogi su padali u nesvest prilikom posebe, a neki su se čak i razboljevali.

Inače, na ovoj lokaciji, u dvorcu gde se nalazi botanička bašta snimana su dva dela filma o Hariju Poteru.

Glavni krivac za ovu "otrovnu" botaničku baštu je Džejn Persi koja je želela da neuglednu poljanu pretvori u nešto fascinantno. Ali, nije želela da to bude cveće i da izaziva divljenje, već da u ljudima probudi strahopoštovanje.

Foto: Wikipedia/Christine Westerbac Foto: Wikipedia/Christine Westerbac

- Jednu od stvari koju mrzim jeste nešto što je standardno. Došla sam na ideju i rekla: "Hajde da probamo da uradimo nešto stvarno drugačije" - rekla je Džejn.

Foto: Wikipedia/Steve F Foto: Wikipedia/Steve F

Ova botanička bašta je otvorena 2004. godine i privlači oko 800.000 turista na godišnjem nivou. Oni imaju priliku da vide oko 100 vrsta otrovnih biljaka, ali i da nauče kako su one stvorene i zanimljive istorijske činjenice.

Foto: Wikipedia/xlibber Foto: Wikipedia/xlibber

Baštovani, koji rade u botaničkoj bašti, specijalno su obučeni i nose rukavice kako bi sebe zaštitili od neželjenih efekata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA