AKO VIDITE DA NEKO ČESTO CRTA LEPTIRE I KITOVE, morate ga HITNO odvesti lekaru!

- Pre nego što je umrla, počela je puno da crta leptire i kitove. Sviđali su mi se njeni crteži, bili su lepi, a ja sam bila ponosna na njen talenat. Ni na sekund nisam imala alarmantne misli - rekla je majka nastradale devojčice

  • 3

Roditelji iz centralne Rusije su izgubili svoju ćerku (12) u decembru prošle godine kada je ona pala sa balkona na 14. spratu zgrade. Međutim, oni su neposredno pred njenu smrt uočili nešto na njenim crtežima što ih je zabrinulo i nateralo da dobro razmisle i istraže sve što se krije iza tragedije.

DRUŠTVENA MREŽA SMRTI U RUSIJI: Podsvesno tera ljude da se ubiju (FOTO)

- Pre nego što je umrla, počela je puno da crta leptire i kitove. Sviđali su mi se njeni crteži, bili su lepi, a ja sam bila ponosna na njen talenat. Ni na sekund nisam imala alarmantne misli - rekla je majka devojčice.

Njenu ćerku je tog kobnog dana pozvala nepoznata osoba i ona je otrčala iz kuće i nikad se nije vratila.

- Kako sam mogla da znam da su te grupe na internetu učinile ove crteže simboličnim: leptiri žive samo jedan dan, dok kitovi nasukani na obalu predstavlju simbol samoubistva - dodala je nesrećna žena.

Foto: Profimedia/AFP/MCA Foto: Profimedia/AFP/MCA

Međutim, otac devojčice sumnja da je njena smrt zapravo planirano samoubistvo. Zapravo, njena školska torba je pronađena na krovu previše daleko od onog koliko je daleko mogla ova devojčica da je baci. Takođe, on dodaje da je njeno telo ležalo na "sumnjivom mestu, kao da je bila gurnuta".

Tog istog kobnog dana, još tri devojčice iz drugih gradova Rusije su preminule. U izveštajima koji su objavili tamošnji mediji i pozvali na istragu nadležnih organa, tinejdžerke su bile članovi iste grupe na internetu.

Foto-ilustracija: Foter/Alexa Drake Foto-ilustracija: Foter/Alexa Drake

Da podsetimo, na društvenoj mreži VKontakte blokiran je veliki broj grupa koje su bile povezane sa sadržajem o samoubistvima mladih širom Rusije. Novinarskom istragom "Grupe smrti" došlo se do podataka da je čak 130 dece izvršilo samoubistvo u ruksim gradovima, u periodu između novembra 2015. i aprila 2016. godine.

Svi oni su bili članovi ovih grupa šest meseci, nakon što su im se dogodile stravične tragedije, kako se navodi u ovim izveštajima.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nana

    19. maj 2016 | 12:24

    Sačuvaj Bože, šta tu decu privlači tim grupama? Zanemarivanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA