KENEDIJA JE UBIO NEKO IZNUTRA: Priznanje bivšeg vladinog agenta koje bi moglo promeniti istoriju (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je Stoun snimio svoj film o ubistvu američkog predsjednika Kenedija, koji je bio simpatičan prema zagovornicima teorija zavere, kontaktirao ga je muškarac, koji je tvrdio da je bio deo predsednikovog obezbeđenja

  • 15

Atentat na bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija koji se dogodio 1963. godine bio je takozvani "posao iznutra", prema priznanju na smrtnoj postelji muškarca kodnog imena Ron, koje je on dao poznatom holivudskom reditelju Oliveru Stounu.

NOVA MISTERIJA ATENTATA: Ko je čovek sa kišobranom na snimcima ubistva Kenedija? (VIDEO)

Nakon što je Stoun snimio svoj film o ubistvu američkog predsednika Kenedija, koji je bio simpatičan prema zagovornicima teorija zavere, kontaktirao ga je muškarac, koji je tvrdio da je bio deo predsednikovog obezbeđenja. Muškarac se predstavio samo kao Ron, a Stouna je kontaktirao isključivo putem pisama, što je bila uvertira za njihov sastanak u četiri oka dosta kasnije.

Stoun je, naravno, uveliko sumnjao u Ronovu priču, jer je dotad broj raznoraznih teorija zavere oko Kenedijevog ubistva bio poveći. Ali, Stoun kasnije i sam priznaje da su njegove sumnje nestale, nakon susreta s misterioznim Ronom.

Kao bivši marinac koji je služio u Vijetnamu, čuvenog je reditelja u Ronovu priču uverio "vojni rečnik" koji je ovaj koristio i precizni detalji oko tog događaja, koje je Ston opisao kao "moguće" i "vrlo autentične", prenosi Dejli mejl. Stoun je odlučio tu priču po prvi put da podeli sa svetom preko Mata Zolera Sajtc, autora knjige o njemu samom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Mislim da se odlučio na to zato što mi veruje i zato što su, i otac (Ron) i sin, umrli već pre dosta vremena - rekao je Sajtc, odgovarajući na pitanje zašto se Stoun odlučio na objavu priče tek sad.

- Niko drugi nije čuo tu priču. Ja sam prvi - dodao je Sajtc. Sve dosad.

Sajtc kaže da knjiga opisuje Stounovo prisećanje dopisivanja, razgovora i susreta s Ronom. U njoj reditelj između ostalog tvrdi da Ron nije imao bilo kakve skrivene motive za priču koju mu je ispričao.

- Obratio mi se putem serije čudnih pisama koja bi stizala s poštanske adrese na Bermudama - piše između ostalog u knjizi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Želim da znaš da ovo dolazi iz moje savesti - reči su kojima se Stoune priseća sastanka s Ronom u hotelu u Ročesteru, u Njujorku i kako to piše u knjizi.

- Ubiješ Predsednika i tvoja zaštita je njegovo osiguranje, a ako su snajper ili snajperi koji su ubili Predsednika skriveni među momcima koji štite Predsednika, momcima koji nemaju pojma o toj uroti... To onda ima velikog smisla - kaže nadalje Stoun.

- Njegovo prisećanje svega toga bilo je toliko tehnički precizno, prepuno vojnog rečnika, detaljima radijske komunikacije odmah nakon pucnjave - pojašnjava Stoun.

Sajtc na to dodaje da je Stoun, tokom služenja u ratu u Vijetnamu, učestvovao u koordiniranim zonama smrti, u kojima se snajper postavi na različitim lokacijama, na kojima hvata ljude zarobljene u zoni razmene vatre iz više smerova. Na taj način Stoun je lako shvatio o čemu Ron zapravo priča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Knjiga pod naslovom "Iskustvo Olivera Stona" (The Oliver Stone Experience) biće objavljena 13. septembra. Obzirom na netom navedeni sadržaj, zasigurno će biti zanimljivo štivo za mnoge.

Džon F. Kenedi ubijen je u Dalasu u novembru 1963. godine, tokom vožnje u motorizivanoj povorci ulicama tog grada. Li Harvi Osvald optužen je za njegovo ubistvo, na način da je na Kenedija pucao sa šestog sprata obližnje zgrade, ali ta službena verzija događaja od samog početka je na klimavim nogama.

Kenedi je ubijen s dva hica, a Osvald je ubijen dva dana kasnije. Ubio ga je vlasnik noćnog kluba s vezama u kriminalnom podzemlju. Otad se postavljaju brojna pitanja je li Osvald uopšte pucao i ako jeste, za koga je radio.

Postoje brojne sugestije da je barem jedan od ta dva hica ispaljen iz sasvim drugog smera, s travnate površine, s prednje desne strane nadolazeće povorke. Teorija oko jednog od najpoznatijih atentata u istorije, zaista ne nedostaje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    30. avgust 2016 | 14:24

    Šta može da se očekuje od države koja je istrebila indijance, bacila atomsku bombu, ubijala svoje predsedmike, ubila MM, Jimmy Hendriksa ----bacila uranijum po srbiji~~~~~~~•~•••••••~~~~~

  • Ceca

    30. avgust 2016 | 15:47

    A kako ce da promeni istoriju? Nemaju oni nase "istoricare", pa da menjaju istoriju po narudzbini?

  • mile p.

    30. avgust 2016 | 13:13

    To ti je ta demokratska Amerika,nemozes ni da pisas a da ne rizikujes zivot.Oni nas treba da uce sta je demokratija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA