≫ 

SNIMLJENE ZAPANJUJUĆE FOTOGRAFIJE: Da li na ovom mesecu u blizini Zemlje žive vanzemljaci?! (FOTO) (VIDEO)

Atmosfera ovog prirodnog satelita sastoji se uglavnom od kiseonika, a brojni astrobiolozi su izneli teorije da je upravo Evropa najverovatnije mesto za vanzemaljski život u Sunčevom sistemu

  • 22

Američka svemirska agencija NASA najavila je za sledeći ponedeljak telefonsku konferenciju tokom koje će predstaviti nova otkrića vezana uz Jupiterov mesec Evropu. Do novih saznanja astronomi su došli pomoću fotografija koje je snimio svemirski teleskop Habl, piše Telegraph.

POSLEDNJI IZVEŠTAJ O STANJU NA ZEMLJI ZABRINUO I NAJVEĆE SKEPTIKE: Crni dani sve bliži, samo JEDNA stvar može da spasi svet

- Astronomi će predstaviti saznanja koja su rezultat jedinstvene kampanje posmatranja Evrope, a koja se tiču iznenađujuće aktivnosti na ovom mesecu, potencijalno vezane uz postojanje velikog okeana ispod površine Evrope - rekli su iz NASE.

Evropa je šesti mesec po veličini od njih čak 67 koliko kruži oko Jupitera, najveće planete u Sunčevom sistemu. Zbog neverovatno glatke ali uglavnom ledene površine meseca, astronomi i drugi naučnici godinama spekulišu da se ispod površine nalazi okean.

Atmosfera ovog prirodnog Jupiterovog satelita sastoji se uglavnom od kiseonika, a brojni astrobiolozi su izneli teorije da je upravo Evropa najverovatnije mesto za vanzemaljski život u Sunčevom sistemu. Obožavatelji naučne fantastike sećaju se da je sličnu teoriju u svojim Odisejama u svemiru izneo i pokoji velikan SF-a Artur C. Klark.

TAJANSTVENI SIGNAL IZ SVEMIRA: Da li su ruski astronomi pronašli inteligentnu rasu kod zvezde slične Suncu?

Zbog svega ovoga, brojni korisnici Tvitera su odmah počeli da nagađaju da se objava potencijalno tiče i vanzemaljskog života, no iz NASE su brzo objavili poruku koja je jasno rekla da "NIJE reč o vanzemaljcima". No, to ne znači da ovo otkriće nije uzbudljivo.

Habl je još 2013. godine snimio isparavanje sa površine planete, što je potvrdilo spekulacije o postojanju okeana ispod ledene površine meseca. To je ohrabrilo mnoge astrobiologe koji su videli priliku da se potraga za životom na Evropi sprovede bliže površini meseca, bez potrebe da se buši kroz ledenu koru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sokalovic Radenko

    22. septembar 2016 | 18:53

    Moj komsija je vanzemaljac..Cuo sam da je rekao da ce ženu i taštu da posalje na Mars..zato sto ga teraju da pije vodu iz česme..i jos kaže da je na ovoj planeti voda zagađena..i da treba piti samo rakiju jel takve rakije nema nigde u celom univerzumu..a pre koje vece je u liftu pricao nekim nerazumnim jezikom vracajuci se sa posla gde rade svi neki koji su izgleda pali sa tog istog Marsa..bar tako kaze..

  • NIGHTRAIN

    22. septembar 2016 | 16:14

    Jos jedna laz nase. Nemamo sliku zemlje a da nije kompjuterski obradjena a snimili vanzemaljce na drugoj planeti. Zele da sakriju da je zemlja ravna. Dokazi su svuda oko nas samo pogledajte. Zemlja je ravna. Ljudi nisu bili ni na mesecu. Sateliti ne postoje

  • Grof

    22. septembar 2016 | 14:13

    Verujte mi pricao sam sa njima vanzemaljci postoje i nalaze se na saturnu jedina cudna planeta pored nase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA