Umesto kažnjavanja neposlušnih đaka, ova škola radi nešto sasvim drugačije. Rezultati su ZADIVLJUJUĆI

U školi Robert W. Coleman dei nude i jogu, druge oblike vežbi, ali i rad u vrtu, čišćenje parka i posetu obližnjim farmama

  • 3

Umesto kažnjavanja učenika po principu slanja u ćošak ili neku izolovanu prostoriju da razmisle o svojim postupcima, jedna škola u Baltimoru je osmislila da neposlušne šalje na meditaciju. Soba svesne meditacije, kako piše portal UpWorthy, je vrlo prijatna, opremljena svetiljkama, dekoracijama i mekim jastucima.

Za razliku od već zastupljenog principa kažnjavanja gde deca "u kazni" obično ne razmišljaju o svojim postupcima, osim što se posle toga osećaju revoltirano, u ovoj školi neposlušna deca sede i rade vežbe disanja ili meditacije, što im pomaže da se smire i fokusiraju, ali i razgovaraju o onome što se dogodilo.

Ma daj, pa ko to može? Ovih 14 stvari bi trebalo da uradimo pre doručka!

Ovu metodu podržali su naučnici koji kažu da se prilikom svesne meditacije u mozgu i telu događa nešto zanimljivo. Jedna studija tako meditaciju predlaže vojnicima kako bi se lakše nosili s užasima koje su preživeli, pogotovo što meditacija popravlja i raspoloženje, ali i fokus i pažnju.

U školi Robert W. Coleman dei nude i jogu, druge oblike vežbi, ali i rad u vrtu, čišćenje parka i posetu obližnjim farmama.

- Čovek nikada ne bi rekao da će mala deca zaista da sede u miru i meditiraju, ali oni to zaista rade. Meditirali su čak i pre odlaska na proslavu Božića i znali su da će tamo dobiti poklone. Ipak, svejedno su pre toga odradili meditaciju - rekao je Kirk Phillips, voditelj projekta.

Pokreti prstima kojima ćete poboljšati svoje zdravlje (VIDEO)

Ispostavilo se i da meditiranje u školi ima veliki uticaj i na shvatanje dece o očuvanju prirode, kao i na ponašanje dece kod kuće. Deca često i roditeljima predlažu meditaciju kad se vrate nervozni s posla.

Nakon uvođenja ovog programa, broj dece koja se nepoželjno ponašaju je u opadanju, a smanjio se i broj izostanaka. Zbog uspešnosti programa njegovi tvorci razmišjaju da ga primene i na druge američke škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goksi

    26. septembar 2016 | 08:25

    Moguce , moguce....

  • Miki

    26. septembar 2016 | 17:02

    Ovo je atara metoda samo pokrenuta. Odlicno.

  • BASA

    28. septembar 2016 | 15:39

    Ovo je odlicna ideja , trebalo bi organizovati I kod nas ! Roditeljima odlican izgovor , u stilu " Znate nase dete radi " !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA