Ovaj čovek je preživeo napad grizlija. Krvav, izmučen i POKIDANOG LICA napravio je snimak! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Toda Ora grizli je napao čak dva puta, a on je nekim čudom ostao živ

  • 9

Tod Or (50) preživeo je napad grizlija u subotu u jugozapadnoj Montani, a nakon toga napravio je kratak snimak

Grizli jurio kravu i stigao je. Kraj gledate na sopstvenu odgovornost! (VIDEO)

- Upozorenje! Primećeni su medvedi u blizini Severnog Forka, u Medisonu, koji mogu da napadnu i povrede ljude. Za sada ne raspolažemo sa još informacija. Lovci, budite na oprezu. Kada lovite, budite u paru i uvek nosite sprej koji će odvratiti medvede od vas - postavljena je poruka u subotu ujutru u šumi.

U subotu je i Tod Or podelio svoje iskustvo, sa snimkom, na Fejsbuku.

SUDAR ZVERI, OČI U OČI: Ovo je najslađi susret dve životinje u istoriji interneta! (VIDEO)

- Život je bez veze u zemlji medveda - kaže Or na ovom snimku, dok mu je lice prekriveno krvlju.

Or kaže da mu se grizli, sa dva mladunca, trčeći približio u subotu u dolini Medisona, na jugozapadu Montane.

Stavio je sprej koji tera medvede, ali zaštitio je samo zadnju stranu svog vrata. Ipak, grizli je uspeo da mu ogrebe desnu stranu lica, kao i da mu napravi duboku ranu na ruci.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koja je jedina životinja koja lovi medvede?

- Mislim da mi je ruka slomljena, ali noge su mi potpuno u redu, kao i unutrašnji organi - rekao je Or i dodao:

- Budite sigurni. Sprej protiv medveda ne deluje uvek, ali bolje išta nego ništa.

Foto: Facebook/Todd Orr Foto: Facebook/Todd Orr

Novinari su pokušali da stupe u kontakt sa Orom kako bi dobili dodatne informacije, ali nisu uspeli.

Snimak koji je postavip imao je više od 12,5 miliona pregleda od nedelje uveče.

U nastavku pročitajte šta je Tod Or napisao na Fejbuku povodom nesreće koga ga je snašla:

KRVAV NAPAD MEDVEDA U LJUBAČEVU: Upao u štalu, rasterao ovce i RASTRGAO OVNA teškog 80 kilograma!

- Zdravo svima. Mislio sam da je dobro da podelim sa svima incident koji sam imao sa grizlijem juče ujutru. Krenuo sam u šetnju rano ujutru u Medison dolini, tražeći jelene. Znajući da su medvedi česta pojava na jugozapadu Montane, na svakih 30 sekundi bih viknuo kako ne bih, dolazeći, iznenadio nekog medveda.

Posle skoro 5km, zakoračio sam na otvorenu livadu i opet viknuo. Napravio sam nekoliko koraka i primetio grizlija sa mladuncima na kraju poljane. Medvedica me je odmah videla i prvo su trčkarali okolo dok nisu krenuli pravo ka meni. Podviknuo sam nekoliko puta nadajući se da će shvatiti da sam čovek i da će se okrenuti, ali nisam bio te sreće. Posle nekoliko sekundi bila je skoro na meni. Ispraznio sam celu bočicu spreja protiv medveda, ali je njen nagon lako navodio protiv mene i kroz narandžastu izmaglicu.

DOBRO JUTRO: Mama medvedica povela medvediće na kupanje na jezero (VIDEO)

Legao sam na stomak, nabio lice na zemlju i pokrio vrat rukama da bih se zaštitio. Ona je stajala na meni i grizla moje ruke, ramena i ranac. Svaki ujed je bio užasno jak. Zaustavila bi se na nekoliko sekundi i onda bi ugrizla opet i tako iznova i iznova. Posle nekoliko minuta, koji su delovali kao čitava večnost, medvedica je nestala.

Zapanjen, uspeo sam da ustanem. Bio sam živ i mogao sam da hodam pa sam krenuo ka kamionu. Malo sam hodao i malo trčao, a za to vreme sam posmatrao svoje povrede. Imao sam gomilu rana koje su krvarile na rukama i ramenima, ali sam ipak znao da ću preživeti, pa sam zahvalio Bogu što mi je pomogao da preguram to. Nadao sam se da krvarenje nije previše opasno. Nisam želeo da se zaustavim kako bih previo rane jer sam hteo da nastavim da hodam i napravim što veću razdaljinu između sebe i medveda.

Grizli jurio kravu i stigao je. Kraj gledate na sopstvenu odgovornost! (VIDEO)

Na oko 5 ili 10 minuta hoda niz stazu čuo sam čudan zvuk, okrenuo se i video grizlija kako trči. Sigurno me je pratila, ili je slučajno ponovo naišla na mene. Šta god da se desilo ponovo me je napala. Nisam mogao da verujem da mi se to ponovo događa. Imao sam puno sreće posle prvog napada, a nisam bio siguran da mogu da preživim još jedan.

Ponovo sam zaštitio vrat rukama, kao i lice i uši. Ona je ponovo sela na moja leđa i grizla me je leđa i ramena. Jedan ujed je došao do koske i čuo sam lom. Ruka mi je potpuno utrnula i zglob i prsti su bili slabi i neupotrebljivi. 

Spasio je medu iz požara, a onda mališan nije mogao da se odvoji od njega! (VIDEO)

Iznenadan bol me je primorao da trepćem i borim se za dah. Taj zvuk je izazvao pomamu za griženjem mojih leđa ramena. Znao sam da ne mogu da mrdnem niti da proizvedem neki zvuk pa sam ostao nepokretan. Usledila su još dva ujeda za glavu i posekotina iznad uveta. Krv mi je potekla sa lica,pravo u oči. Nisam se pomerao. Mislio sam da je to kraj. Vremenom bi mi pogodila arteriju na vratu i ja bih iskrvario. Ipak sam znao da će moje pomeranje da izazove nove ugrize pa sam ležao nepokretan, u nadi da će se sve završiti.

Foto: Facebook/Todd Orr Foto: Facebook/Todd Orr

Odjednom je prestala i samo je stajala na meni. Nikada neću zaboraviti taj trenutak. Bila je mrtvačka tišina, ne računajući zvukove disanja i  njuškanja. Osećao sam njen dah na svojim leđima, kao i grozan smrad. Čak 30 sekundi je stajala na meni i polako me drobila. Moje grudi su bile slepljene za zemlju, kao i čelo. Kada će uslediti novo ujedanje. Nisam se pomerio. 

Onda je otišla.

Pokušao sam da privirim bez pomeranja, ali su moje oči bile prepune krvi pa nisam mogao da vidim. Pomislio sam da ću biti mrtav ako dođe treći put, pa sam morao nešto da uradim. Ležao sam na zemlji i dograbio pištolj koji nisam mogao da dohvatim ranije. Obrisao sam krv sa očiju i pogledao okolo, a medveda nije bilo nigde okolo.

Tužan kraj: NAJTUŽNIJI MEDA na svetu UGINUO u argentinskom zoo vrtu! (VIDEO)

Pištolj i futrola su stajali blizu mene, a ujedi medveda su pocepali sve i sklonili ih od mene. Taj ranac koji sada može da se baci možda je uspeo da mi spasi leđa i kičmu.

Pokupio sam sve i krenuo ka kamionu ponovo. Nisam mogao da verujem da sam preživeo dva napada. Dupla sreća!

Krv je i dalje tekla iz moje glave i sa oba lakta, a majica mi je bila potpuno natopljena.

MEDVED mu je prišao s leđa i HTEO DA GA POJEDE, o onda je GOSPODIN ODREAGOVAO NA NAJNEVEROVATNIJI način IKADA! (VIDEO)

Procenio sam da može da prođe još najmanje 45 minuta pre nego što izgubim previiše krvi, Nastavio sam da trčim kako bih održao distancu između sebe i medvedice.

Na parkingu sam video još jedno vozilo i ponadao sam se da ta osoba nije naletela na istog medveda. 

Napravio sam nekoliko fotografija i snimaka svojih rana, stavio neke jakne preko sedišta i krenuo ka gradu. Usput sam zaustavio nekog rančera i zamolio ga da pozovem bolnicu. Takođe sam pozvao i svoju devojku i zamolio je mi donese čistu odeću u bolnicu.  

TUŽNA SCENA IZ ŠOPING-CENTRA: Zarobili polarnog medveda da bi kupci pravili selfije (FOTO)

Foto: Facebook/Todd Orr Foto: Facebook/Todd Orr

Pozvao sam i hitnu pomoć i objanio im kako izgledaju moje rane i zamolio ih da jave bolnici da ću stići kod njih za 10 minuta.

Na ulazu su me sačekale sestre i doktori, kao i policajac. Rekao sam mu da otvori vrata kamioneta i pomogne mi da izađem iz vozila jer je moja leva ruka kompletno beskorisna. On je čak bio zadivljen što sam u takvom stanju vezao pojas.

Jezivi snimak pogledajte ovde:

Posted by Todd Orr on Sunday, 2 October 2016

Na rentgenskim snimcima utvrđen je prelom kosti, a lekari su nesrećnog mladića ušivali osam sati.

Većina zadobijenih rana su površinske, a ona koja se pokazala kao najdublja je ona iznad uva i duboka je čak 12 centimetara.

Doktori kažu da će ostaviti ožiljak, ali se nadam da neću skoro oćelaviti. Nije baš najbolji dan, ali sam živ. Srećan sam i zahvalan što sam ovde i mogu sve ovo da podelim sa vama - napisao je Tod Or.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • tetejac

    3. oktobar 2016 | 20:04

    A imao pistolj, eeeee sonjo !

  • SRLE

    3. oktobar 2016 | 21:50

    Tetejac, STRAH JE CUDO-COVEK SE UKOCIO I IZGUBIO.Jadnicak dobro je prosao da ga je dokacio muzijak 500kg+ BILO BI UJED-PRELOM KICME I THE END.

  • predator

    4. oktobar 2016 | 00:59

    Zato samo tetejac 7.62

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA