MISTERIOZNI SATELIT 13.000 GODINA KRUŽI OKO ZEMLJE: "Crnog viteza" povezuju sa Teslinim eksperimentom (FOTO) (VIDEO)

Neidentifikovani objekat koji navodno već 50 godina kruži oko Zemlje u njenoj orbiti posebno je zanimljiv teoretičarima zavera koji ga neretko povezuju i sa Nikolom Teslom

  • 8

1940. godine američke novine su pisale o istraživaču NLO-a Donaldu Kejhou koji je tvrdio da su vazdušne snage SAD-a detektovale dva satelita u orbiti oko Zemlje, a u to vreme ni jedna zemlja nije imala tehnologiju za lansiranje objekata u orbitu.

TESLA JE PRE 116 GODINA OTKRIO VANZEMALJSKI SIGNAL: Ovo je svemirski satelit za koji kažu da je star 13.000 godina! (FOTO) (VIDEO)

Na osnovu toga Kejho je zaključio da se radi o satelitima vanzemaljskog porekla i da potiču sa planete smeštene u solarni sistem zvezde Epsilon Butis, prenosi 24sata.hr.

Skeptici još i danas ukazuju na to da je Kejho te 1954. godine promovisao sopstvenu knjigu i da su mu tvrdnje o satelitima vanzemaljskog porekla pomogle pri dobijanje medijske i pažnje javnosti. Bio je to zapravo početak legende o "Crnom vitezu", misterioznom satelitu čija se starost procenjuje na 13 hiljada godina.

U februaru 1960. godine ugledni je Tajm pisao je da je američka mornarica detektovala "tamni objekat" i kako se možda radi o tajanstvenom sovjetskom špijunskom satelitu. No, već u sledećem broju objavili su da je u pitanju bio ostatak "Discoverer VIII" satelita.

Foto: Wikimedia/NASA Foto: Wikimedia/NASA

Tri godine kasnije brojni mediji i autori su počeli da pišu o neobičnom iskustvu astronauta Gordona Kupera koji je za vreme svemirske misije "Merkjuri - Atlas 9" video neidentifikovani leteći objekat. Teoretičari zavera i taj su događaj povezali sa "Crnim vitezom", a tek decenijama kasnije istražitelji su odlučili da provere je li čovek to zaista tvrdio i zaključili da o tome nema nikakvih dokaza. Nečija izmišljotina je, čini se, ponovljena toliko puta, da se uvažava kao opšteprihvaćena istina.

Najnoviji događaj koji su povezuje s "Crnim vitezom" dogodio se 1998. godine. Naime, na NASA-inoj fotografiji nastaloj tokom STS-88 misije vidi se crni objekat koji se, naravno odmah počeo da se povezuje s legendarnim "Crnim vitezom", no stručnjaci su objasnili da se najverovatnije radi o termalnom pokrivaču koji su za vreme misije izgubili Džeri L . Ros i Džejms H. Njuman.

- Legenda o "Crnom vitezu" mešavina je potpuno nepovezanih priča: izveštaja o neobičnim naučnim zapažanjima, čudnih ideja različitih autora, tajnih špijunskih satelita i fotografija koje tumače ljudi bujne mašte. Svi su ti "sastojci" iseckani, pomešani i kuvani na internetu toliko dugo, dok nije stvoren mit - objasnila je fenomen "Crnog viteza" Martina Redpet, naučnica koja radi u planetarijumu "Armag" u Severnoj Irskoj.

Njena teorija vrlo je logična i najverovatnije savršeno tačna, posebno danas kada je orbita Zemlje zagađena i prepuna tzv. "Svemirskog smeća" tj. različitih ostataka letelica i satelita koji lebde bez kontrole i nadzora.

Printskrin: Youtube/Bryan Chan Printskrin: Youtube/Bryan Chan

Ipak mit o "Crnom vitezu" ipak ima jedan vrlo interesantni element. Naime, on se često povezuje sa radijskim eksperimentom Nikole Tesle iz 1899. godine. Već nekoliko puta spominjani teoretičari zavera kažu da je Nikola Tesla tada dobio poruke "vanzemsljskog porekla" i to upravo sa "Crnog viteza".

Te 1899. godine Tesla je u svojoj laboratoriji u Kolorado Springsu na svom radijskom prijemniku čuo neobične ritmične zvukove. Nikola Tesla taj je događaj godinama kasnije opisao ovako:

- Nikada neću zaboraviti prve osećaje koje sam doživeo kada mi je sinulo da sam posmatrao nešto potencijalno nesagledive važnosti za čovečanstvo. Imao sam osećaj kao da prisustvujem rođenju novog znanja ili otkrića velike istine. Još i danas se vrlo jasno sećam tog događaja i aparata, kao da je i sada ispred mene. Moja prva posmatranja pozitivno su me uplašila jer su u sebi imala nešto misteriozno, da ne kažem natprirodno. Bio sam sam u laboratoriji i bila je noć, no tada mi na pamet nije pala ideja da su te smetnje možda inteligentno kontrolisani signali - zapisao je Tesla i dodao:

Kratku priču o "Crnom vitezu" pogledajte ovde:

- Promene koje sam primetio bile su periodične, s toliko jasnim karakteristikama broja i reda da ih nisam mogao povezati ni sa čim što mi je bilo poznato. Bile su mi poznate, naravno, takve električne smetnje s obzirom da je njihov izvor bilo sunce, Aurora Borealis ili pak zemljine konvekcione struje, no one, siguran sam, nisu bile uzrok onome što sam ja čuo. Iako nisam mogao da dešifrujem njihovo značenje, bilo mi je nemoguće o njima da razmišljam kao o nečemu slučajnom. U meni konstantno raste osećaj da sam bio prvi čovek koji je čuo pozdrav jedne planete drugoj.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Iskreno

    10. oktobar 2016 | 17:35

    шта је да је, нити он мене дира нити ја њега. већи ми је проблем комшија изнад мене што после сваког ручка тресе мрве са терасе.

  • pinon shotgun

    10. oktobar 2016 | 15:25

    Nasa laže narod , Crni Vitez postoji on je vanzemaljski satelit drugih satelita nema sve je lažirano nasa koristi fotošop I laže nas da crni vitez ne postoji kao I planeta nibiru . Šta god kaže nasa da postoji to ne postoji a šta kažu da ne postoji to postoji ko razume shvatit će nasa je u vlasništvu rošilda rokfelera I bila gejtsa , jedine prave slike iz svemira pokazuju rusi I niko više jedini su rusi oduvek rekli istinu a nasa bi se trudila da to uvrne I napravi od toga svoju masonsku laž

  • Pinon shotgun

    10. oktobar 2016 | 19:56

    A najače od svega što nas Rusija jednako laže amerika , bravo za gospodina Nikolu Teslu našeg najvećeg naučnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA