OVAJ DEČAK IMA DUPLO VEĆU GLAVU: Niko nije verovao da će preživeti (FOTO)

Hrabri dečak je imao prvu operaciju u bolnici u Oksfordu kada je imao samo godinu dana, kako bi se smanjio pritisak na njegov mozak

  • 0

Hrabri dečak (6) čija je glava bila duplo veća nego što bi trebalo i dalje se smeši uprkost brojnim operacijama kroz koje je prošao. Doktori su sumnjali da će Daire Flanagan preživeti, ali zahvaljujući operacijama u njegovog glavi je napravljeno više mesta kako bi njegov mozak mogao normalno da raste.

GLAVA MU JE STAJALA NA 180 STEPENI: Ovaj dečak je ceo život gledao naopačke (VIDEO)

Daire, iz Belfasta, u Severnoj Irskoj, rođen je sa Apert Sindromom, retkim genetskim poremećajem što znači da su ploče njegove lobanje spojene suviše brzo dok je još bio u maminom stomaku. Ovaj poremećaj pogađa 1 od 100.000 osoba i znači da bebin mozak nema dovoljno prostora da se normalno razvija u lobanji, što dovodi do pojave velikog čela i širokog razmaka između očiju.

- On je rođen u petak, a kada su doktori došli u ponedeljak bili su iznenađeni što je preživeo vikend - rekla je njegova mama Kolete.

Hrabri dečak je imao prvu operaciju u bolnici u Oksfordu kada je imao samo godinu dana, kako bi se smanjio pritisak na njegov mozak.

- Morali su da mu u potpunosti uklone kožu, kako bi mu otvorili lobanju da bi mozak mogao normalno da raste. Takve operacije smo morali da ponovimo još par puta. Prošao je kroz toliko operacija ali on i dalje nastavlja da se bori - kaže njegova mama.

Daire ima i problema sa disanje zbog oblika svoje lobanje i kosti lica. Kada je imao dve godine ugradili su mu implant koji mu je pomogao da diše. Naučio je da komunicira preko znakova i simbola. Prošle godine je pretrpeo veoma kompreksnu operaciju lica, kada su doktori morali da mu slome sve kosti kako bi mu sredinu lica izvukli napred za 2cm kako bi mogao neometano da diše.

Srećom sve je prošlo kako treba i sada mu se mozak normalno razvija i disanje mu više ne predstavlja problem. Daire je primio nagradu za najveću inspiraciju zbog brojnih operacija koje je preživeo.

(Telegraf.rs/mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA