Ako puštate decu da gledaju OVE crtaće, pravite FATALNU grešku: Oni ih OBOŽAVAJU, ali na mališane imaju izuzetno loš uticaj! (VIDEO)

Takvo ponašanje će se loše odraziti na decu koja, gledajući crtani film mogu pomisliti da je takvo ponašanje normalno

  • 31
Sunđer Bob, Maša i medved Printksin: Youtube/Klunky1000

Ruski psiholozi proveli su istraživanje nakon kojeg su izdvojili sve crtane filmove koji loše utiču na decu, a među njima se nalaze mnogi crtaći koji su jako popularni u našoj zemlji.

RUSKI SVEŠTENIK BACIO ANATEMU: Čehov ne valja, Pepa prase kvari decu!

Prvo mesto zauzeo je ruski crtać Maša i Medved. U objašnjenju se ističe kako se Maša zapravo jako loše ponaša - a između ostalog je zla i voli da napakosti drugima.

Prema naučnicima, takvo ponašanje će se loše odraziti na decu koja, gledajući crtani film mogu pomisliti da je takvo ponašanje normalno. Zanimljivo, popularnost devojčice Maše u muslimanskom svetu dovodi se u vezu sa činjenicom da joj je glava pokrivena maramom, stoji u istraživanju a prenosi Slobodna Dalmacija.

Američki Monster High osvojio je drugo mesto na rang-listi jer je tim psihologa zaključio da vokabular likova iz crtanog filma može da pokvari decu.

Zanimljivo je da je treće mesto na ovoj rang listi najlošijih crtića pripalo Sunđer Bobu - navodno je previše sebičan i stalno kritikuje odrasle.

Na četvrtom mestu, što je itekako čudno, nalazi se američki klasik Tom i Džeri. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi mačke i miša ponašaju nedolično.

Šta vi mislite o ovim tvrdnjama? Ostavite nam obavezno mišljenje u komentarima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srpski Tesla

    1. novembar 2016 | 19:35

    Od ta 4 nabrojana tri su sasvim ok.Za onaj američki i ne znam.Šta ima loše u sundjer Bobu u kom se promoviše drugarstvo i zajednička igra?Da ne govorim i Tomu i Dzeriju uz koje smo odrasli.To im ne valja,a oni japanski ludački na Ultri što vitlaju mačevima i pucaju kojekakvim laserima su im ok.Ne znaš na šta liče, face izobličene, bože ti sačuvaj.

  • Serendipity

    1. novembar 2016 | 19:32

    Decu odgajaju roditelji, a ne crtani filmovi i televizija, kao ni internet

  • Proktor&

    1. novembar 2016 | 19:32

    A istraživanja o filmovima strave i užasa, ratova zvezda, krvi na hektolitre, u režiji Holivuda i njegove produkcije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA