ASTEROIDI PRETE PLANETI: Amerikanci se ozbiljno spremaju za KATASTROFU - cunamije i masovno izumiranje!

Programom ove vežbe prati se let imaginarnog asteroida, veličine od 90 do 150 metara u prečniku

  • 15

Iako je malo verovatan, američke institucije su ozbiljno shvatile mogućnost udara velikog asteroida u Zemlju, pa su NASA i Federalna agencija za krizne situacije održali vežbu i simulaciju za slučaj planetarne kataklizme.

>>> OGROMAN ASTEROID UPRAVO IDE KA ZEMLJI: Otkriven je tek pre pet dana

Vežba je održana u El Segundu u saveznoj američkoj državi Kaliforniji prošlog meseca. Ovo je bila treća u seriji vežbi koje su ove agencije održale kako bi poboljšale saradnju i pripremili odgovor na moguću katastrofu.

Programom ove vežbe prati se let imaginarnog asteroida, veličine od 90 do 150 metara u prečniku, koji bi mogao da udari u Zemlju u roku od četiri godine od otkrića.

NASA predviđa da će svemirski kamen manji od 20 metara sagoreti u Zemljinoj atmosferi. Asteroid veći od 20 metara, ali manji od 1.000 metara naneo bi značajnu štetu u blizini udarne zone, dok bi asteroid veći od kilometar ili dva imao globalne posledice kao što su veliki cunamiji i moguće masovno izumiranje.

Prošlog meseca NASA je saopštila da trenutno prati 15.000 asteroida blizu Zemlje i da se pojavljuje oko 30 novih svake nedelje. Asteroidi dolaze, a jedino je pitanje kada, tvrdi NASA.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • olalaaaa ovo su istineeee

    6. novembar 2016 | 05:43

    i vreme je da se ovaj svet zavrsi sve sami olosi u svom duhu sastavljeni od zla dobro je ako je kraj manje ce se muciti ljudi ovo nista vise nije u zdravom postojanju covjek je svoje postojanje priveo kraju tamo upravo gde nije znaooooo

  • Goran bl

    6. novembar 2016 | 13:44

    Pripremaju se oni za nuklearni rat.to je njihov strah.

  • stvarno?

    6. novembar 2016 | 07:42

    Koja nasa ? Opet manipulacija medija. Samo izjave bez materijala. A i ako ima neki materijal onda je fotoshopirano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA