OGROMNA RUPA JE USISAVALA RASKRSNICU SA AUTOMOBILIMA, a samo dva dana kasnije - sve je NESTALO (FOTO)

Vredni radnici su za samo dva dana napunili rupu sa 6.200 kubnih metara peska i cementa

  • 11

E, tako se to radi! Japanci su uspeli za samo dva dana da poprave džinovsku rupu nastalu na promentnoj raskrsnici u gradu Fukuoki!

GUTALA JE ASFALT I TLO PRED SOBOM: Odjednom je počela da se širi DŽINOVSKA RUPA na ulici (FOTO) (VIDEO)

Ogromna rupa nastala je utorak i progutala deo ulice sa pet traka u neposrednoj blizini glavne železničke stanice. Zahvatala je površinu od 30 puta 27 metara, bila je duboka oko dva sprata i ispunjena vodom iz polomljenih cevi.

Ali vredni radnici su već 11. novembra uspeli da u potpunosti saniraju raskrsnicu. Radovi su podrazumevali popravku kanalizacione cevi i podzemnih kablova i vodova, punjenje rupe peskom i cementom i, konačno, presvlačenje površine asfaltom. Japanske službe radile su danonoćno i za svega nekoliko dana rupu su napunili sa 6.200 kubnih metara peska i cementa.

Iako su građevinski bili završeni puštanje u rad saobraćajnice bilo je odloženo zbog bezbednosnih provera.Rano jutros ulica je otvorena za pešake, a kasnije će biti i za motorni saobraćaj, pošto su geolozi i inženjeri dali zeleno svetlo i utvrdili da je ulica bezbedna za korišćenje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fukuoka je najveći grad na japanskom ostrvu Kiušu, a njegova železnički stanica je jedna od glavnih raskrsnica, kojom saobraćaju i superbrzi vozovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA