MORBIDAN POZIV RUSA: Dozvolite da vam odrubimo i zamrznemo glavu, vratite se među žive kada otkrijemo besmrtnost

"Jedini" problemi sa kojima se laboratorija suočava je kako popraviti štetu od zamrzavanja i kako doći do podataka u mozgu i opet sve to oživeti

  • 4

Da li biste želeli da vaše telo, kada ga duh jednom napusti, bude zamrznuto za neko drugo vreme u kom će nauka možda imati načina da oživi mrtve? Ako vam ta ideja zvuči sumanuto, verovatno niste jedini, ali mnogi svetski bogataši već neko vreme daju svoj zalog za večnost.

ROĐENO JARE KIKLOP: Kada su videli njegovo oko na glavi, zanemeli su od šoka (VIDEO)

Ukoliko želite da budete besmrtni, ruska firma KrioRus u Moskvi zamrznuće vaše telo za 36.000 dolara, a samo glavu za 12.000. Mozak na ovaj način može biti sačuvan dok nauka ne reši neke probleme.

Ova firma ipak priznaje da su za strane klijente uslovi “komplikovaniji i drugačiji”. Najčešći način plaćanja je preko životnog osiguranja.

Jedini problemi sa kojima se laboratorija suočava je kako popraviti štetu od zamrzavanja i kako doći do podataka u mozgu i opet sve to oživeti - ili u drugom mozgu ili učitati u kompjuter - piše Bloomberg Businessweek.

- Najbolji način za očuvanje je zamena vode u telu s hemikalijom koja pretvara tkivo u staklo kad se smrzne. Proces se zove vitrifikacija i ima jednu manu - niko ne zna kako ga obrnuti. Ali to nije bitno jer je glavna stvar da zamrzavanje ne uništava informacije. Kasnije ćemo otkriti i shvatiti kako preokrenuti postupak - kaže jedan od osnivača ove kontroverzne laboratorije Danilo Medvedev.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Krionika je prvi put predložena 60-ih godina prošlog veka, 1969. zamrznut je prvi čovek. Urbana legenda kaže da je prvi zamrznuti čovek Volt Dizni, ali za ovo nema dokaza.

Dve najpoznatije kompanije za krioniku su Alcor Life Extension Foundation i Cryonics Institute. KrioRus je jedina kompanija za krio-očuvanje aktivna van SAD-a.

Ova laboratorija je već zamrzla 50 ljudi i 20 ljubimaca. Trošak raste s transportom, tako da je dobro umreti na području Moskve, ako ikako možete.

Tela se čuvaju na imanju van Moskve, u jednom hangaru.

Kompanija ima velike planove. Uskoro se sele na poljoprivredni fakultet, nekoliko sati udaljenosti od Moskve. Svima je jasno da je ovo tek početak potrage za besmrtnošću.

Uopšteno govoriti, ovakve kompanije veruju da će u budućnosti uz pomoć tehnologije pobediti smrt. Starenje smatraju izlečivom bolešću i veruju da je rešenje da se u budućnosti izgrade nova tela u koja bi se presadio mozak.

- Bolje je biti zamrznut nego zakopan ili spaljen. To je najbolje što možete učiniti u najgorim okolnostima i to je jedina alternativa u trenutku smrti - kaže Mihail Batin, klijent KrioRusa.

(Telegraf.rs/Bloomberg Businessweek)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Wv

    16. novembar 2016 | 10:20

    Haha kada budu natovarili te glavudze na sleper pa odnesu na neku deponiju ima da se odmrznu ocas posla

  • Rusija

    16. novembar 2016 | 10:06

    Pa Lenjin je zamrznut vec 90 gidina pa sta!:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA