PUTIN PRELOMIO: RUSI kreću na MESEC i imaju samo jedan zadatak!

Rusi i kompanija Boing sklopili su dugoročni ugovor da sarađuju na istraživanju Meseca i svemira. Raketno-svemirska korporacija “Energija“ planira da iskrca prvog Rusa na Mesec 2031.

  • 12

Velika ruska kompanija RSC Energia koja se bavi vazdušno-kosmičkim prostorom i kompanija Boing sklopili su dugoročni ugovor da sarađuju na istraživanju Meseca i svemira. Raketno-svemirska korporacija “Energija“ planira da iskrca prvog Rusa na Mesec 2031. godine, saopštio je na konferenciji u Moskvi generalni direktor korporacije Vladimir Solncev.

Da li je ovo TAJNO oružje koje se krije na Mesecu? Svi su OSTALI BEZ REČI kada su analizirali nove slike sa našeg SATELITA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova saradnja je deo sveobuhvatnog sporazuma koji ima za cilj da okonča dugotrajan pravni spor između dve kompanije, kao i još jedne ruske kompanije Si Launč (Sea Launh) koja je bila u vlasništvu RSC Energije i BDS, ali je bankrotirala.

- Pripremni radovi za sada idu glatko, a konačni dogovor očekuje se do kraja novembra - rekao je danas direktor RSC Energia Vladimir Solncev.

- Radimo na dokumentu koji ne samo da opisuje zaključak postupka, već i dizajnira program dugoročne saradnje po brojnim pitanjima. Advokati već završavaju detalje dogovora. Radimo na koordinaciji projekta u niskoj orbiti Zemlje, razvoju lunarne infrastrukture i istraživanja dubokog svemira - precizirao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Solncev je napomenuo da kompanije nameravaju da razviju kompatibilne dizajne koji će moći da se iskoriste za konstrukciju koju je predložila međunarodna svemirska stanica.

- U principu mi govorimo o stvaranju priključih luka i blokova koje će omogućiti da ruska svemirska oprema uspešno funkcioniše sa Boingovim svemirskim brodovima - rekao je on.

U maju je otkriveno da NASA i Energija razmatraju mogućnost da naprave zajedničku svemirsku stanicu koja će da kruži oko Meseca i to bi trebalo da funkcioniše do kraja sledeće decenije.

Stanica bi trebalo da služi za navigaciju, održavanje i komunikaciju tokom misija upućenih na Mesec, kao i za bespilotne misije na Mars.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Бренди

    19. novembar 2016 | 16:33

    А задатак?

  • Johan

    19. novembar 2016 | 19:20

    Oce li Putin prvi da leti na mesec ili neka posalje ove nase ministre

  • Ocajnono pero

    19. novembar 2016 | 19:10

    Svet ce biti frapiran otkricem koje se krije, a znaju i kauboji i jos po neki da su Rusi pre kauboja bili na mesecu. I jedni i drugi dobro znaju da su na mesecu baze vanzemaljskih civikizacija. Vreme ce pokazati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA