ON UČI LJUDE DA ISTERUJU ĐAVOLA: Spasao sam 1.200 osoba, SOTONA i ja se dobro znamo (VIDEO)

- Tajanstvenost neviđenog u nekima izaziva zadivljenost, ali druge podstiče na mnoštvo kritike. Zvali su me svakakvim imenima. Ali ja nisam izabrao da budem egzorcista. To je bio poziv od Boga - naglašava Manuel Acunja

  • 3

Manuel Acunja (54) je luteranski sveštenik koji laike obučava za "egzorcističke savetnike".

SVEŠTENIK MIJO OTKRIO KAKO JE IZ ŽENE ISTERAO ĐAVOLA: Ispovest poslednjeg jugoslovenskog egzorciste!

Acunja prska blagoslovenom vodom i maše raspećem, zatim polaže ruku na znojno čelo žene ispred sebe dok ona vrišti. To nije horor film. To je čas u Acunjinoj školi egzorcizma.

- Oni proučavaju đavolov karakter i načine na koje on deluje. Egzorcistički savetnik bi trebalo da zna da prepozna kada postoji demonska pisutnost, opsednutost, prokletstvo - objašnjava Acunja, koji u svojoj crkvi Dobrog Pastira u predgrađu Buenos Ajresa ima strastvene sledbenike.

Međutim, ima i mnogo sumnjičavih. Školarina za njegov kurs "Parapsihologije, angelologije i demonologije" iznosi 47 dolara mesečno. On tvrdi da stvar nije u novcu.

- Tajanstvenost neviđenog u nekima izaziva zadivljenost, ali druge podstiče na mnoštvo kritike. Zvali su me svakakvim imenima. Ali ja nisam izabrao da budem egzorcista. To je bio poziv od Boga - naglašava Acunja.

Printskrin: Youtube/Padre Manuel Acuña Printskrin: Youtube/Padre Manuel Acuña

Suprotno od većine Latinoamerikanaca, Acunja nije katolik. On je protestantski pastor Saveza nezavisnih evangeličkih luteranskih crkava. Sveštenici drugih luteranskih crkava distancirali su se od Acunje i njegove škole.

- Moramo da se zapitamo koliko je toga istina, a koliko je biznis - kaže jedan od njih, pastor Esteban Tronovski koji je uveren da se egzorcizam ne može podučavati.

Acunja tvrdi da je izveo otprilike 1.200 obreda isterivanja đavola. I dalje se seća prvog, od pre 15 godina. Radilo se o jednoj tinejdžerki koju je đavo, kaže, opseo za vreme mise.

- Toga dana, predstavio sam se sotoni. Egzorcizam je postao moj život - rekao je sveštenik.

Među njegovim učenicima ima domaćica, advokata, pisaca, arhitekata. Jedna od njih, Gloria Sančez, kaže da je živela u ukletoj kući. Sada želi da pomogne "drugim ljudima da prevladaju, razumeju i reše takve situacije".

- Ovaj kurs mi je pomogao da shvatim mnoga iskustva mog života koja se dosad nisu mogla objasniti - rekla je Glorija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • .S. S.

    20. novembar 2016 | 14:45

    Ja uterujem čarobnjaka u razne veštice lečenje zagarantovano svaka iskolači oči i vrišti od sreće

  • RICHARD B. RIDDICK

    20. novembar 2016 | 19:56

    Te opsednute treba na psihijatriju poslat kakav đavo kakvi bakarači to je poremećaj u glavi .

  • Besha

    20. novembar 2016 | 18:10

    Dodji u minhen kod hafiza fuada seferagica pa da vidis kako se to radi rukjom.tj. ucenjem iz kurana.a nekim vasim sc-fi fikcijama .nema nikakvih tajni ni kobajagi nadnaravnih moci nego sve jednostano i bogom dati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA