≫ 

REŠENA MISTERIJA PIRAMIDE NA ANTARKTIKU: Otkrili su tajnu koja se krila ispod snega (VIDEO)

Konačno otkrivena prava istina!

  • 6

Planina na Antarktiku nesvakidašnjeg oblika nalik piramidi iznenadno je postala poznata širom sveta, a počele su da kruže i teorije zavere o njenom poreklu. I dok su jedni pričali da je ovo vanzemaljska tvorevina, drugi su upućivali na mogućnost da su drevne civilizacije izgradile ovu stenovitu građevinu, u misteriozne svrhe.

MISTERIOZNA PIRAMIDA NA ANTARKTIKU: Nova teorija zavere o bazi vanzemaljaca, velika tajna se krije ispod snega (VIDEO)

Međutim, prema Okamovoj britvi (princip zaključivanja), po kojoj je najjednostavnije rešenje zapravo i najverovatnije, piramida na Antarktiku je zapravo nastala višegodišnjom erozijom tla!

- Ovo je prosto planina koja liči na piramidu. Taj oblik je čest u prirodi pogotovo kada su u pitanju planinski vrhovi, ali nikad nije reč baš o pravilnim piramidalnim oblicima - rekao je Erik Rignot, profesor univerziteta u Kaliforniji.

Piramidalna tvorevina koja nema ni zvanično ime je samo jedan od mnogih planinskih vrhova u sklopu Elsvort planinskog venca na Antarktiku, koji je otkriven 1935. godine. Konkretno ovaj planinski vrh se nalazi u oblasti pod nazivom Heritidž oblast, koja je poznata po pronalascima retkih fosilnih ostataka iz kambrijskog perioda od pre 500 miliona godina.

Ovaj planinski vrh visok je 1.265 metara a svoj oblik je stekao tokom godina erozije kada se sneg i led topio i slivao niz planinu praveći pukotine i omogućavajući da planina dobije svoj karakterističan oblik.

(Telegraf.rs / Izvor: livescience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sumadinac

    30. novembar 2016 | 16:22

    Zataskavanje

  • Ko to tamo peva

    30. novembar 2016 | 18:27

    I poznate piramide na Marsu su nastale "erozijom tla". A i one u Egiptu 100%..A hiljade snimaka NLO.a, su ustvari baloni i meteori.Neki kvazi naucnici zaista misle da je narod slep kod ociju.

  • Putin R.S

    30. novembar 2016 | 17:41

    A koje drugo objasnjenje smo i ocekivali. Pa nismo mi rasli na drvetu. Tako je bilo u pocetku sa piramidama u bosni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA