IGRAČKA EKSPLODIRALA KAO BOMBA: Htela je da obraduje sina, a zamalo da pobije celu porodicu

Haverbordi su pred prošli Božić bili među najtraženijim poklonima u Velikoj Britaniji, ali, bilo je i mnogo prijavljenih slučajeva faličnih igračaka

  • 2

DžoEn Ensel kupila je u "Costco"-u u Engleskoj haverbord sinu Henriju (11), kao božićni poklon. "Igračka" je eksplodirala kao bomba kada ju je isključila sa punjača i ženu je zahvatio plamen. Majka je pretrpela teške opekotine ruke i prstiju, a vatra joj je zahvatila i kosu.

Da li je svet konačno dobio prvi pravi LEBDEĆI SKEJT? (FOTO) (VIDEO)

Sin Henri i muž Dejvid posmatrali su sa užasom kako DžoEn gori. Oni, srećom, nisu povređeni. U požaru su lako mogli da ostanu i bez doma.

- Pola minuta ranije moj sin je držao haverbord u svojim rukama. Da je bila kod njega u trenutku eksplozije, ne sumnjam da bi ga ubila - kaže DžoEn Ensel. Ona kaže da je njena koža u plikovima bio najgori bol koji je u životu osetila.

Foto: Profimedia, Alamy Foto: Profimedia, Alamy

Haverbordi su pred prošli Božić bili među najtraženijim poklonima. Ali, bilo je i mnogo prijavljenih slučajeva faličnih igračaka uvezenih u Britaniju. "Costco" je haverbod nabavio od britanskog uvoznika, koji je u međuvremenu zatvoren. Kao i mnogi moderni električni proizvodi, haverbordi koriste litijumske baterije koje skladište ogromnu energiju.

Porodica će protiv radnje podneti tužbu. Prema rečima Metjua Njubolda, advokata eksperta za pouzdanost proizvoda, haverbordi se često kupuju na poklon.

Foto: Profimedia, SIPA USA Foto: Profimedia, SIPA USA

- Uobičajeno je da se koriste unutra, jer legalno ne mogu da se koriste na javnoim površinama, što domove ljudi odmah stavlja pod rizik. Imali smo i slučajeve gde su porodice izgubile svoj dom zbog požara nastalog kad se haverbord zapalio.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Љиљана

    3. decembar 2016 | 12:00

    Тестирају ли се те играчке пре него се изнесу на тржиште?

  • ja

    5. decembar 2016 | 20:01

    ljudima se u sobi zapalio i izbio pozar...Na svu srecu deca bila u drugoj sobi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA