Usred pustinje je iznikao zabranjeni grad luksuza, pazite gde se ljubite i pijete: 10 stvari koje treba da znate o njemu (FOTO)

Pre nego što otputujete, evo nekoliko saveta koji bi mogli da vam pomognu da se snađete u najvećem gradu UAE

  • 9

Nekad je bio tek jedno mesto u pustinji, a danas je Dubai grad gde postoji sve što možete da zamislite. U poslednjih dvadesetak godina, ovde je izgrađeno toliko čudesnih i luksuznih zgrada, a s obzirom na vozni park i automobile koje viđate na putevima, na trenutke vam se čini kao da ovde žive samo bogataši. No, pre nego što otputujete, evo nekoliko saveta koji bi mogli da vam pomognu da se snađete u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi Dnevnik.hr.

USKORO ĆE DOTAKNUTI NEBO: Evo dokle je stigla gradnja najveće zgrade na svetu (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

1. Postoji život i van nebodera

Grad obeležavaju brojne visoke građevine koje paraju nebo, no Dubai ima i istoriju koja nije tako siromašna. Prošetajte do dela grada po imenu Dubai Creek. Radi se o originalnom centru grada gde i dan danas trgovci sa Bliskog istoka dolaze da prodaju svoju robu. Iranski tepisi, omansko srebro, ovde ima svega, a vi naravno niste u obavezi da bilo šta kupite, pa možete i samo da razgledate.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

2. Hrana je fantastična

Jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvek je i bogat izbor različite hrane, a toga ovde zbilja ne manjka. I ne, u igri nisu samo luksuzni restorani, iako njih ima koliko vam je volja, već u naselju Bur Dubai možete da uživate u hrani na ulici i jesti specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i avganistanski način.

3. Ne treba vam burkini

Ne bojte se, niko vam neće ništa nažao učiniti zbog kupanja u bikiniju. Iako UAE jesu muslimanska zemlja, nije konzervativna koliko bi se stereotipno moglo zaključiti. Obucite se kao u Evropi, kratke pantalone su skroz u redu, a nema potrebe ni za pokrivanjem kose.

Plaža u Dubaiju. Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Plaža u Dubaiju. Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

4. Ipak uzmite nešto toplo

Trebaće vam za šoping centre koji su ovde prava atrakcija, a klima u njima radi svom snagom. Takođe, ako planirate da posetite veličanstvenu Jumeirah džamiju, morate imati na umu da u nju ulazite pristojno odeveni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

5.Taksi prevoz je jeftiniji

Metro je još jeftiniji, ali i taksi prevoz je sasvim prihvatljiv. Mnoge stanice metroa nisu baš na najzgodnijim lokacijama, tako da, slobodno uzmite taksi i ostavite napojnicu dobrom vozaču.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nastavak pročitajte na narednoj strani.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • The Sun

    11. decembar 2016 | 17:03

    Pa da..kod njih za nas pravila...a kad dodju ovde(kao ovi azilanti) zahtevaju svoja prava... Ma more mrs u pm...

  • ...

    11. decembar 2016 | 10:48

    Zaključili Englezi, gde je nafta, tu su i novci, a gde su novci -eto nas, jer glupo je da od njih kupujemo naftu, a da ne vratimo naše pare....malo im izgradimo, skupo naplatimo, jeftine radne snage ima, koliko hoćeš, i kako god, Queen je zaradila....! Šta više reći, kada je i Dubai i Abu Dabi, okićen jelkama i služi se Božićni doručak u hotelima, to je inače oduvek bio običaj na tom prostoru...??!

  • Besha

    12. decembar 2016 | 23:59

    Nestace zajedno sa pijeskom i dubaji..otpuhat ce ga pjescana oluja jer ulazu novac u budalstine dok hiljade muslimana crkava od gladi i ugnjetavanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA