NEMAČKO SELO POZIVA MLADE PAROVE DA SE DOSELE: Nude besplatnu zemlju i poslove, ali postoji jedan uslov (VIDEO)

Nemačke vlasti smatraju kako bi prihvatanjem mladih bračnih parova s decom mogli bar donekle rešiti problem u vezi sa sve starijim stanovništvom

  • 5

Zbog sve starije populacije mnoga manja mesta u Nemačkoj, među kojima je i selo Otenštajn na severu Nemačke, došla su u situaciju da zatvore škole jer nemaju dovoljno učenika. Čelnici ovog nemačkog sela stoga pozivaju mlade bračne parove s decom da se dosele u ovo mesto gde će imati prijatan i miran život.

 

OVO SELO JE OKOVANO LEDOM NA -62°C: Sve je stalo, niko ne može da se probije kroz ove smetove (VIDEO)

 

Kako piše Fajnenšl Tajms, nemačke vlasti poslednjih decenija intenzivno rade na privlačenju mladih porodica iz drugih zemalja kako bi rešili sve izraženiji problem starenja.

 

Prema poslednjim podacima Ujedinjenih nacija (UN), broj stanovnika u zemlji do 2050. godine biće smanjen na 74,5 miliona.

 

Procenat Nemaca do 15 godina mogao bi pasti na 13 posto, što bi bilo među najmanjim brojem mladih u jednoj zemlji u svetu. Broj osoba u Nemačkoj iznad 60 godina, prema procenama, mogao bi porasti sa 27 na 39 posto.

 

- Demografske promene su jedan od najvećih izazova Nemačke - rekao je ranije ove godine Volfgang Šojble, ministar za finansije.

 

 

Nemačke vlasti smatraju kako bi prihvatanjem mladih bračnih parova s decom mogli bar donekle rešiti problem u vezi sa sve starijim stanovništvom, prenosi Buka.com.

 

I na sajtu Nemačke ambasade u Sarajevu stoji da Gradska uprava sela Otenštajn / Okrug Holzminden zaista poklanja opštinske parcele mladim porodicama sa decom. Međutim, ove porodice moraju u periodu od tri godine graditi na parceli i snositi troškove priključaka koji nisu beznačajni (priključak za vodu, kanalizaciju, struju, gas, telefon, pristupni put itd.).

 

 

Uostalom, izgradnja kuće u Nemačkoj kao i troškovi života generalno-nisu jeftini. U Otenštajnu i okolini ima mnogo slobodnih radnih mesta (npr. u oblasti medicinske nege, gastronomije i zanatstvu).

 

Ali, ovde naravno takođe važi pravilo da se radna dozvola može izdati samo u slučaju ako se stečena diploma o završenoj stručnoj spremi prizna u Nemačkoj. Izglede za radno mesto ima u pravilu samo ona osoba koja ima dobro znanje nemačkog jezika.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Psihoterapeut

    26. decembar 2016 | 16:04

    A ovi nasi ztvaraju svoja sela i uvoze paradajz iz albanije

  • Čika Velja

    26. decembar 2016 | 16:04

    Samo za mlade svabe sa parama?! Pa ko ce takav na selo,dajte nasim mladima da odu pa da Bog vidi i njih i vas sa njima!!!

  • El...

    27. decembar 2016 | 04:42

    Nashta hvataju ? Mladje brachne parove sa decom , a shkola zatvorena ! Kredit za kucu i sve notarnijele troshkove i bez auta , si odvojen od sveta . Prvi sneg kad padne , sever je zavejan ... Da to vredi , ne bi nemci bezali ... ! Lopovska banda , nateraju narod tako na dug , i onda za par meseci , selite se jer ne mozete da finaziski da odrzavate ostale troshkove kuce i kreditnu ratu ... Sedite mirno na Dupe ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA