Tetoviraju žene po licu i teraju ih da nose ogromne minđuše da bi bile ružne: Upoznajte pleme sa varvarskom tradicijom (FOTO)

Običaj se nastavio sve do 1960. godine, kada ga je vlada zabaranila, ali su starije žene nastavile da žive sa svojim ožiljcima

  • 5

Visoko u planinama Mjanmara živi pleme Čin, čije žene i dalje nose ožiljke drevne varvarske tradicije. Između 12 i 14 godina žene iz Burme su bile u obavezi da istetoviraju svoja lica. To je mukotrpan proces koji obično traje nekoliko dana.

 

NAJIZOLOVANIJE PLEME NA PLANETI: Čim im neko priđe počinje KRVOPROLIĆE (FOTO)

 

Prema legendi, tradicija je počela da bi žene postale ružne kako ih ne bi kidnapovali za kralja koji je hteo konkubine, prenosi Dejli Mejl.

 

Običaj se nastavio sve do 1960. godine, kada ga je vlada zabaranila, ali su starije žene nastavile da žive sa svojim ožiljcima.

 

One takođe nose i ogromne minđuše koje im rastežu kožu. Ovaj običaj ima duboki kulturni značaj na uglavnom hrišćanske zajednice.

 

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

 

Fotograf i sajber ekspert za bezbednost Teh Hana Lin, snimio je zanimljive slike tokom svog nedavnog putovanja po Mjanmaru.

 

- Kada sam odlučio da provedem odmor u Mjanmaru, istraživao sam o tamošnjim plemenima, i tako saznao za pleme Čin - rekao je on.

 

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

 

Fotograf ističe da su neki bili protiv zabrane ovog varvarskog običaja kojem su žene bile izložene, ali da su neki i obradovali. Protivnici su nastavili sa praksom istetoviranih lica.

 

Dok je boravio kod ovog plemena oni su sa njim podelili svoju tajnu, kako su grubim instrumentima da iscrtaju ovakve složene tetovaže.

 

- Za ovaj proces oni koriste trnje i mešavinu žuči, raznih biljaka i životinjske masti. Proces je izuzetno bolan i može da potraje i nekoliko dana. Oporavak potom traje i do dve nedelje - kaže on.

 

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

 

Više slika možete pogledati OVDE.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jeretik

    29. decembar 2016 | 18:14

    A ko ove nase tera da pumpaju labrnje ?

  • Ridik

    29. decembar 2016 | 17:24

    Bolje zive od mnogih drzava pa I od srbije

  • Prometheus

    29. decembar 2016 | 18:55

    Ovi neznaju ni dobar tatu da urade nego se brljaju po faci radi nekok kralja koji je umro pre 20.000 hiljada godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA