≫ 

Kanibali šimpanze ubile i pojele svog bivšeg vođu i to ZBOG SEKSA (VIDEO)

- Ubijanje neprijatelja je lako objasniti, ali ubistvo prijatelja je prava zagonetka. Postoji zanimljiva tenzija između konflikta i saradnje. To me podseća na porodicu Soprano - kaže antropolog Majkl Vilson

  • 3

Šimpanze kanibali ubile su i pojele svog bivšeg vođu, najverovatnije zbog seksa. Kada su istraživači pronašli njegovo telo nedostajale su mu genitalije.

MAJMUN SILOVAO KOŠUTU: Životinje su totalno poludele, a ovo nije najnerealniji seks koji se dogodio (VIDEO)

Foudouko, vođa više od 30 šimpanzi u Fongoliji, u jugoistočnom Senegalu, ubijen je 2013. godine. Njega je ubila grupa šimpanzi, a to je deveti zabeleženi slučaj ove vrste, prenosi Miror.

Foudouko je bio poznat pod nadimkom Sadam i dugo se smatrao vođom ove skupine.

Međutim, izgubio je moć 2007. godine, kada je njegov zamenik Mamadou pretrpeo povrede. Foudouko je proteran iz grupe i svi su dugo smatrali da je mrtav.

Ali on je iznenadio istraživače vrativši se godinu dana kasnije. Bio je prinuđen da živi u izgnanstvu, a morao je i da trpi agresiju drugih šimpanzi kada bi dolazio u posetu.

Međutim 15. juna 2013. godine istraživači su ga pronašli mrtvog. Na telu je imao veliki broj ugriza i ogrebotina, a izgubio je dosta krvi.

Takođe, istraživači naglašavaju da su mu genitalije i grlo bilo otkinuti.

- Ubijanje neprijatelja je lako objasniti, ali ubistvo prijatelja je prava zagonetka. Postoji zanimljiva tenzija između konflikta i saradnje. To me podseća na porodicu Soprano  - kaže antropolog Majkl Vilson sa Univerziteta Minisota.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA