≫ 

Sistem koji milionima ljudi vraća normalan i zdrav život: Pekingu fali voda, pa dobija preko dve milijarde kubika preusmerenih iz reke Jangce (FOTO)

Dnevni dotok vode u Peking putem ovog projekta je oko 1.050.000 kubnih metara

  • 0

Peking sada dobija više od 2 milijarde kubnih metara vode preusmerenih iz reke Jangce, što će biti od velike koristi za 11 miliona stanovnika, izjavile su lokalne vlasti Pekinga.

Vatrena ulična borba do poslednjeg bljeska: Ispaljivali vatromet jedan na drugog dok nije sve eksplodiralo (VIDEO)

Od srede, više od 2 milijarde kubnih metara vode po projektu "od juga ka severu" se upumpava u sistem vodenog snabdevanja prestonice Kine. Projekat je otvoren u decembru 2014. godine kao deo kapitalnih projekata za vodena preusmerenja.

Kompanije za vodosnabdevanje u Pekingu su do sada koristile 1,37 milijardi kubnih metara vode iz reke Jangce što je 68 procenata ukupne primljene vode ove reke. Ostalo je još 284 miliona kubnih metara vode u skladištima, koja će biti korišćena za komunalnu vodu, reke i jezera.

Foto: Wikipedia/Shizhao Foto: Wikipedia/Shizhao

- Podaci pokazuju da je kvalitet Jangce vode koja sada snabdeva Peking stabilna i ispunjava standarde. Preusmeravanje voda teče glatko i objekat je siguran - rekao je jedan od zvaničnIKA kancelarije za skretanje voda.

Trenutno, dnevni dotok vode u Peking putem ovog projekta je oko 1.050.000 kubnih metara.

Direktnu korist od ovog projekta ima više od 11 miliona stanovnika, ili oko pola populacije Pekinga, što znatno olakšava potrebe glavnog grada Kine za vodom.

Foto: Wikipedia/Shizhao Foto: Wikipedia/Shizhao

Pre ovog projekta skretanja vode, Peking se snabdevao vodom iz podzemnih izvora koji su bili podložni čestim zagađenjima vode većim količinama kalcijuma i magnezijumskih soli.

Središnja ruta u okviru projekta preusmeravanja vode "od juga ka severu" nosi vodu kroz kanale i cevi iz rezervoara Danjiangkou u provinciji Hubei u centralnoj Kini, sve do provincija Henan i Hebei, kao i opština u Pekingu i Tianjin, piše "xinhuanet".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA