Samohrana mama otkrila trik kako je uštedela 1.400 evra, i to dok je plaćala račune (FOTO)

"Kao samohrana majka moram da budem oprezna sa trošenjem novca"

  • 4

Pola Henkok (40), mama dvoje dece iz Mančestera, u poslednje dve godine zaradila je preko 1.400 evra plaćajući preko sajtova koji "vraćaju novac", piše San.

Ovo su najjeftiniji gradovi za putovanje na svetu: Svi su veoma blizu, a potrebno nam je samo 280 evra (FOTO)

Ona ovu vrstu sajtova, kao što je Topcashback.co.uk, koristi da bi platila račune, kupila kućne potrepštine, benzin i poklone, a zarađeni novac joj, kako sama kaže, dobro dođe da kupi poklone za Božić i rođendane.

Foto: Facebook/Paula Hancock Foto: Facebook/Paula Hancock

- Kao samohrana majka moram da budem oprezna sa trošenjem novca, a "sajtovi sa povraćajem novca" mi omogućavaju da na duže staze sačuvam nešto novca a da to ni ne primetim. Pritom ne kupujem ništa što nam nije neophodno, i do sada nemam dugova a imam ušteđevinu. Poenta svega je biti snalažljiv i uporan - priča Pola.

Ona planira da svoj odnos prema novcu prenese i na svoju decu, od kojih već svako ima svoj štedni račun, koji ne smeju da koriste do njihove 17. godine, kada mogu da ga potroše na polaganje vožnje ili kupovinu auta.

Foto: Facebook/Paula Hancock Foto: Facebook/Paula Hancock

Ovakvi sajtovi funkcionišu tako što kada osoba plaća onlajn, nakon što izvrši uplatu dobija obaveštenje da li i koliko novca može da dobije nazad od te uplate. Isti princip ne funkcioniše za svaku uplatu, kao na primer za prodavnice hrane ili uplatu odmora.

Na sličan način se može ako ne zaraditi, ono bar uštedeti novac i u Srbiji, a sve upravo putem korišćenja interneta. Primera radi, sve banke imaju mogućnost plaćanja onlajn, i tada nema provizije za uplatu, što je direktna ušteda novca. Za sada u Srbiji nije napravljen sajt koji funkcioniše na sličan način kao ovaj što Pola koristi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA