Objavljene dosad neviđene tajne fotografije Hitlera, koje je slikala njegova ljubavnica (FOTO)

Neverovatne fotografije, gotovo intimne, prikazuju brutalnog diktatora i njegove najbliže saradnike u trenucima opuštanja visoko u bavarskim Alpama

  • 3

Nikad viđene fotografije Adolfa Hitlera uskoro će se naći na aukciji i to više od sedam decenija nakon što su prvi put otkriveni u spavaćoj sobi njegove ljubavnice i prve dame Trećeg Rajha, Eve Braun. Fotografije su pronađene u Hitlerovom podzemnom skrovištu u Berlinu nakon pada nacističke Nemačke u 1945. godine.

Prodato Hitlerovo oružje za masovno uništenje za 230.000 dolara, na njemu su ugravirane reči koje ubijaju (FOTO)

Neverovatne fotografije, gotovo intimne, prikazuju brutalnog diktatora i njegove najbliže saradnike u trenucima opuštanja visoko u bavarskim Alpama. U fotoalbumu nalaze se ukupno 73 fotografije, a pretpostavlja se da je autor bio neko blizak samom Fireru, verovatno telohranitelj, a postoji mogućnost da je i sama Eva Braun stajala iza objektiva zato što se ne pojavljuje na bilo kojoj fotografiji.

Foto: Profimedia/BNPS Foto: Profimedia/BNPS

Aukcijska kuća C&T Auctions daće svim zainteresovanim šansu za kupovinu, a očekuje se da će postići cenu od oko 21.500 evra.

- Tek retki artefakti iz Hitlerovog bunkera su preživeli i dospeli na otvoreno tržište, a posebno su retki neki sa tako jasnim lancem vlasništva - rekao je za britanski Miror Tim Harper iz aukcijske kuće.

Foto: Profimedia/BNPS Foto: Profimedia/BNPS

Britanski ratni fotograf Edvard Din ušao je u Hitlerov bunker tek nekoliko nedelja nakon što su sovjetski vojnici osvojili Berlin. Album je prodao jednom privatnom kolekcionaru negde u osamdesetim godinama, da bi kasnije taj, neimenovani, vlasnik albuma odlučio da ga proda. Treći vlasnik, takođe anonimni, odlučio je iskoristiti usluge aukcijske kuće kako bi ga prodao na otvorenom tržištu.

Foto: Profimedia/BNPS Foto: Profimedia/BNPS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA