≫ 

Danijel je pronašao avion iz Drugog svetskog rata, a u njemu ostatke tela pilota, kondome... (FOTO) (VIDEO)

Nisu našli ono što su tražili već su našli mnogo više od toga

  • 2
Foto:  Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Četrnaestogodišnji dečak iz Danske pronašao je ostatke nemačkog aviona iz Drugog svetskog rata sa ostacima tela pilota u kabini, prenosi CNN.

Hteo je da iznenadi devojku i zaprosi je u avionu, ali je počeo da povraća! Njen odgovor je bio sasvim logičan (VIDEO)

Danijel Krijansen i njegov otac Klaus juče su tražili materijale za Danijelov čas istorije na jednom polju njihove farme u severnoj Danskoj.

"- Izašli smo na polje s detektorom metala. Nadali smo se da ćemo pronaći neke stare ploče ili nešto što bi Danijel mogao pokazati u školi" - izjavio je njegov otac, i priznao da nisu našli ono što su tražili već su našli mnogo više od toga.

Umesto da pronađu stare predmete koje je neko vremenom izgubio, oni su otkrili vojni avion Meseršmit. Pozajmili su bager od skomšije i kopali do dubine od 7 ili 8 metara.

- Prvo smo iskopavali samo hrpu zemlje i metala, a onda smo iznenada pronašli kosti i komade odeće - rekao je Kristiansen.

Naime, prema rečima samog Klausa, njegov deda je živeo na farmi u vreme Drugog svetskog rata. On se setio priče svog dede o tome da se na farmu srušio nemački avion, ali u nju nije verovao sve do ovog otkrića.

- Mislimo da je to bilo oko novembra ili decembra 1944. - rekao je.

Ostaci aviona preneseni su u Istorijski muzej severnog Jilanda, a kustos Torben Sarauv veruje da će uskoro saznati i ime pilota.

Uz pilota je pronađeno i njegovo odelo, dokumenti, šešir i tri neiskorištena kondoma. Sarauv smatra da je stigao iz baze za obuku nemačkih pilota u Aalborgu.

Kristiansen se nada da će pronaći pilotovu porodicu i vratiti njegove ostatke u Nemačku. 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoki

    10. mart 2017 | 09:25

    ☺Sta ce pilotu kondom u avionu,jel krenuo u neku akciju??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA