Ruski recept za pravljenje beba: Kako se njima dogodio BEJBI BUM posle kojeg država vrvi od dece

Broj velikih porodica u Rusiji od kraja 2010. godine, do početka ove godine povećao se za 25 odsto

  • 12

Oko 100.000 ruskih porodica podižu između petoro i sedmoro dece, što je fascinantan podatak, a skoro 1.000 porodica ima 11 i više mališana.

 

Ova deca su rođena i žive u zatvoru, a nisu počinila nikakav zločin. Za sve su krive njihove majke Marina i Natalija (VIDEO)

 

Broj velikih porodica u Rusiji od kraja 2010. godine, do početka ove godine povećao se za 25 odsto. Ruske vlasti ovakav "bejbi bum" objašnjavaju dobrom socijalnom politikom, a trenutno u Rusiji ima 1,5 miliona porodica sa troje i više od troje dece, pišu ruski mediji.

 

Predstavnici vlasti objašnjavaju da velika porodica ostaje projekat koji će imati podršku države.

 

Da se Rusi odlučuju na više dece doprinele su konkretne mere, među kojima su naknada za majke sa više dece, razne olakšice, kao i federalni i regionalni programi koji imaju za cilj da pomognu porodicama.

 

Podsetimo, još 2012. godine ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da cilj da porodice imaju troje dece.

 

S druge strane, demografi kažu da bi cilj sada trebao da bude da Rusi imaju i po četoro dece, pa se čak pominje i Zakon o statusu velikih porodica, koji bi mogao da da neočkivano pozitivne demografske rezultate.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Peki

    30. mart 2017 | 12:33

    Tako se to radi u pravoj drzavi a ne kao ovde decji dodatak 2500,ni za kasicu dnevno.Plate minimalne,za 20 godina nece biti ni penzije vece od 150eu.A da te zovu da branis drzavu to se podrazumeva.

  • Republika srpska

    30. mart 2017 | 14:39

    Kod nas bi bio bejbi bum ali roma,kad bi drzava davala neki stimulans

  • Pesimista

    30. mart 2017 | 15:30

    Nažalost dok se kod nas popravi ekonomska situacija neće više biti mladih koji mogu da imaju decu !!! Bliži se najgori scenario iz dana u dan :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA