≫ 

On ima 39, ona 64 godine: Ako pobedi, njegova profesorka postaje prva dama. Kažu da je Makron gej u braku sa "barbikom u menopauzi" (FOTO) (VIDEO)

U svom govoru prošlog meseca par se poljubio na sceni, a on je svojim pristalicama poručio da joj je veoma zahvalan i da je ona doprinela da on bude osoba kakva je danas

  • 45

Još od kada je objavio kandidaturu za predsednika Francuske, Emanuel Makron privlači pažnju javnosti. Nakon što je prošao u drugi krug njegova popularnost je još više porasla, a mnogi predviđaju da će upravo ovaj mladi muškarac biti novi predsednik Francuske. Ono što je takođe interesantno, pored naravno njegove impozantne karijere, jeste i njegov privatan život. Naime on je u braku sa Brižit Tronje, koja je bila njegova profesorka u srednjoj školi i zapravo je 24 godine starija od njega. Čini se da njemu tračevi na temu njihove veze nimalo ne smetaju, a njihov brak traje već punu deceniju.

Makron, favorit za predsednika Francuske: Svi pričaju o njegovoj 25 godina starijoj ženi. Zavela ga je kao nastavnica kada je bio maloletan (FOTO)

Brižit Marie-Klaude Tronje Makron je rođena 13. aprila 1953. godine u Amiensu. Njeni roditelji su imali šestoro dece, a ona je bila najmlađa u porodici. Udala se za bankara Andrea Luisa Auzierea 22. juna 1974. godine i sa njim ima troje dece.

Brižit je predavala francuski i latinski dok je radila kao profesorka u srednjoj školi. Tada je i upoznala svog sadašnjeg supruga Emanuela Makrona, koji je u to vreme bio njen učenik i imao je samo 15 godina.

Upoznali su se dok su radili na jednom školskom projektu i tada su se zbližili. Ona je vodila dramski klub, a Emanuel koji je bio veliki zaljubljenik u književnost i koji je hteo da jednog dana postane pisac, išao je na njene časove.

Romansa je procvetala dok su radili na školskoj predstavi, a sama Brižit kaže da ih je spojilo pisanje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To je oslobodilo jednu neverovatnu bliskost. Dok smo pisali, postajala sam očarana njegovom inteligencijom. On nije kao svi ostali. Niko nikada neće saznati kada je počela naša ljubavna priča. To pripada nama, to je naša tajna - kaže Brižit, prenosi express.co.uk.

Kako piše liste “Le Parisien”, koji je razgovarao s bivšim Makronovim prijateljima iz razreda, Emanuel je bio njen ljubimac.

– Uvek je njega uzimala kao primer. Potpuno ju je šarmirao njegov talenat za pisanje. Stalno je pisao pesme, a ona ih je čitala pred razredom – rekao je Makronov prijatelj iz školske klupe.

Makronovi roditelji su se u početku protivili ovoj vezi, smatrajući je neprimerenom i na sve načine su pokušavali da ih razdvoje. Kada im je rekao da voli nekog iz porodice Auziere prvo su pomislili na Brižitinu ćerku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada im je rekao da je zapravo zaljubljen u njenu majku, odmah su ga poslali u Pariz da završi srednju školu. Pre nego što je otišao rekao joj je da ga se neće otarasiti i da šta god radila da će je na kraju oženiti.

Makron je rekao da su se u tom periodu često čuli i da su sate i sate provodili na telefonu. Brižit je rekla da je on vremenom uspeo da sruši svaki njen otpor i da ju je osvojio strpljenjem, prenosi Dejli Mejl.

Skoro su u javnost procurele fotografije i snimak kada je Makron bio tinejdžer i na njima se vidi kako posle pozorišne predstave 1993. godine ljubi Brižit u obraz.

Njihova ljubavna priča nije tipična i sam Makron često kaže da je njihova veza "pogrešno shvaćena". Razvela se od muža i preselila se u Pariz kako bi bila sa Emanuelom. Od tog trenutka se nisu više razdvajali, a venčali su se 2007. godine.

Printskrin: Youtube/Le Scrupteur Du Net Printskrin: Youtube/Le Scrupteur Du Net

Na venčanju Makron se zahvalio njenoj deci što su prihvatila njihovu vezu, ističući da oni nisu normalan par ali su par koji postoji.

Ona ima veoma aktivnu ulogu u kampanji svog muža, a njegov savetnik je rekao da je njeno prisustvo "veoma važno za Makrona". Priča se da je ona i jedna od retkih osoba kojima predsednički kandidat veruje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema pisanju lokalnih medija ona sve vreme provodi uz njega, čita i sluša sve što se o njemu objavljuje. Takođe ona je i prva osoba kojoj se Makron obrati za savet.

Makron je otvoreno rekao da ako pobedi na izborima da će njegova supruga imati važnu ulogu uz njega, kao što je oduvek imala i da nema nameru da je skriva.

U svom govoru prošlog meseca par se poljubio na sceni, a on je svojim pristalicama poručio da joj je veoma zahvalan i da je ona doprinela da on bude osoba kakva je danas.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nju je britanski Vog opisao kao ženu koja ima tamniji ten, kosu boje meda i da uvek sa sobom nosi skupe dizajnerske torbe. Prozvali su i je ikonom stila, jer više liči na model nego na nastavnicu, a uvek je prvom redu na svim revijama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim, nisu baš svi toliko naklonjeni ovom paru. Jedan satiričan francuski radio nazvao je Brižit "Barbikom u menopauzi". U februaru je njihov brak opisan kao lažan, jer je Makron navodno homoseksualac koji je imao aferu sa Metjuom Galeom, šefom Radio Fransa. Makron je na televiziji javno porekao takvu tvrdnju, prenosi express.co.uk.

- Ja sam ko sam. Nikada ništa nisam krio. Čujem da ljudi govore da imam tajni život. To nije lepo da se priča zbog Brižit. Ja svoje dane i noći delim sa njom - rekao je on.

Brižit je rekla da je uvek bila uz njega u proteklih 20 godina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Uvek smo iznenađeni kada se supružnici slažu. Vreme je da stvari evoluiraju - kaže ona.

Nedavno je Brižit indirektno izjavila da je njen muž izuzetno dobar u krevetu. Na pitanje novinara da li je Makron dobar političar odgovorila je da još uvek nije ustanovila neku oblast u kojoj on nije dobar, prenosi Dejli Mejl.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zule .

    24. april 2017 | 15:28

    Nemam nista protiv, ali........... moj boze!

  • Tanja

    24. april 2017 | 17:27

    Kad Muskarac ima mladju Zenu onda je ok????

  • Zivojin

    24. april 2017 | 17:38

    Molim objavite moj komentar. Svaka njima čast, ljubav nema veze s godinama, drugo nebitne su godine već karakter. A OVI STO KRITIKUJU NECIJU LJUBAV DOKAZUJU KOLIKI SU SELJACI, DOKAZUJU KOLIKO SU ZAOSTALI. Sram vas bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA