Italija nudi svoje prelepe dvorce potpuno besplatno: Ovo su obavezni uslovi, postoji samo jedna majušna fora (FOTO)

Na spisku od 103 građevine nalaze se stare škole, krčme i palate

  • 0

Italija daje više od stotinu istorijskih građevina razbacanih širom zemlje, a ponuda uključuje dvorce, farme i manastire. Međutim, postoji samo jedna mala začkoljica. Dobitnici građevina obavezani su da ih pretvore u turističke atrakcije kao što su hoteli, restorani ili prodavnice. Italija specifično traži preduzetnike mlađe od 40 godina koji će preporoditi sve te lokacije.

Ovo selo u Italiji će vam platiti 2.000 evra ako se preselite tamo!

Bajka o gradiću koji nudi 2.000 evra svakome ko dođe da živi tu ima tužan kraj: Gradonačelniku se javilo 17.000 ljudi

- Projekt ima svrhu promovisanja i podrške razvoju sporog turističkog sektora. Krajnji cilj je transformisati zapuštene privatne i javne zgrade u ustanove za hodočasnike, turiste i bicikliste - rekao je Roberto Regi za Local Italy, a prenosi Food and Wine.

Foto: Agenzia del Demanio Foto: Agenzia del Demanio

Zapuštene zgrade nalaze se uz osam istorijskih hodočasničkih ruta, kao što je Via Appia koja spaja Rim sa jugom Apeninskog poluostrva, ili Via Francingena koja spaja Rim sa severom Italije.

Na spisku od 103 građevine nalaze se stare škole, krčme i palate. Jedna od najskupljih je Castello di Blera, dvorac iz 11. veka u Laziu smešten na ivici jedne litice.

Foto: Agenzia del Demanio Foto: Agenzia del Demanio

Potencijalno zainteresovani preduzetnici mogu da razgledaju Torre della Bastiglia, nedaleko od Bolonje, izgrađen u 12. veku kako bi čuvao obližnji dvorac. A ako neko želi nešto bliže urbanim sredinama, mogu razgledati staru poštansku kancelariju u srednjevekovnom selu Kasertavečija.

Foto: Agenzia del Demanio Foto: Agenzia del Demanio

Zainteresovani moraju da predstave detaljni plan za renoviranje i transformaciju zgrade. Vlasti će tada izdati koncesiju na 9 godina, uz mogućnost produženja na dodatnih 9 godina.

Novi vlasnici građevina bi trebali da budu spremni za posao već iduće godine, a rok za podnošenje prijava je 26. jun.

Foto: Agenzia del Demanio Foto: Agenzia del Demanio

Za sve zainteresovane koji ne uspeju u ovom krugu konkursa, vlasti planiraju da ponude dodatnih dvestotinak građevina tokom iduće dve godine.

Foto: Agenzia del Demanio Foto: Agenzia del Demanio

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA