Ovaj helikopter je novi ponos Rusije: U jednom letu može da preleti 800 kilometara, a koristiće se isključivo u humanitarne svrhe (VIDEO)

Kamov Ka-62 je poslednja evolucija uspešnog helikoptera Ka-60, poznatijeg kao Kasatka koji je prvi put poleteo pre skoro dve decenije

  • 19

Zamenik premijera Rusije, Dmitrij Rogozin, je na svom Tviter nalogu objavio snimak prvog zvaničnog leta novog helikoptera Kamov Ka-62.

Da li je najveći ponos američke vojske, lovac F-35B zapravo kopija sovjetskog aviona Jak-141?

Kamov Ka-62 je poslednja evolucija uspešnog helikoptera Ka-60, poznatijeg kao Kasatka koji je prvi put poleteo pre skoro dve decenije.

Za razliku od prethodnika, koji su prevashodno namenjeni vojnom korišćenju, novi Ka-62 je civilni helikopter, dizajniran da prevozi putnike, ekipe hitne medicinske pomoći, spasilačke službe, operacije evakuacije

Ka-62 je dugačak 4,1 metar, prima 12-15 putnika i dva pilota. Za pogon koristi Turbomeca Ardiden 3G motore koji mu osiguravaju putnu brzinu 290 km/h, uz letnu autonomiju od 770 kilometara.

Prvi let Ka-62 obavio je u fabričkom postrojenju u Vladivostoku pre nešto više od godinu dana, a jučerašnji prvi zvanični "nastup" trajao je 15 minuta, odnosno 110 kilometara u vazduhu.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA