BOLEST LUDIH ZMIJA: Gmizavci se vezuju u čvorove i besciljno bulje satima u jednu tačku! (VIDEO)

Veliku misteriju vezanu za ovaj virus, ne samo kako do njega dolazi, već i kako se prenosi sa jedne na drugu životinju, biolozi još uvek nisu uspeli da reše

  • 0

Mikrobiolozi su sve bliže objašnjenju nesvakidašnjeg oboljenja koje uzrokuje da se zmije ponašaju kao da su pijane, i čak zavezuju same sebe u čvor.

Eksperti su identifikovali oboljenje koje su nazvali "bolest ludih zmija", poremećaj usled kojeg zmije - kao što su boa i piton - povraćaju hranu i gledaju besciljno u jednu tačku dugo vremena, i mikrobiološki ga povezali sa ebolom kod ljudi.

- Neki simptomi su prilično bizarni - rekao je Majkl Buhmajer, profesor infektivnih bolesti na Univerzitetu Kalifornija, dodajući: - Zmije se zavezuju u čvorove i ne mogu da se oslobode.

Do sada ova vrsta virusa nije viđena kod reptila. Obično napada glodare i sisare, uključujući i ljude, dodao je Buhmajer.

Za sada nema dokaza da ovaj virus može napasti pripadnike naše vrste, ali istraživači su znatiželjni da otkriju kako se virus prenosi sa zmije na zmiju.

Pogledajte video-snimak:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA