NE ISPLATI IM SE: Ukrali mačku vrednu 4.000 evra - vratili je jer mnogo jede

Rakunske mačke su veće od kućnih mačaka pa ih nekada nazivaju i "nežnim divovima", a jedu i do tri puta više od "obične" mačke. Ukradeni "Kupidon" ima skoro 15 kilograma, a u jednom obroku pojede i po tri konzerve hrane za ljubimce

  • 0

Nepoznate osobe u Austriji najpre su ukrale, a zatim vratile skupocenu mačku vlasnici. Trogodišnji mačak Kupidon pripada rasi rakunskih mačaka, vredi skoro 4.000 evra, ali pored toga, jede i do tri puta više od obične mačke.

Ove mace veće su od kućnih mačaka pa ih nekada nazivaju i "nežnim divovima", a jedu i do tri puta više od "obične" mačke.

Kupidon je nestao iz kuće svoje vlasnice u austrijskom gradu Landskron, ali se tri nedelje kasnije iznenada pojavio u kući njene ćerke.

- Kuće su udaljene devet kilometara, i očigledno je da je mačku kidnapovao neko ko poznaje obe vlasnice, inače ne bi znao gde da je vrati - rekla je predstavnica lokalne policije.

Ona je rekla da je Kupidon sigurno bio ukraden, a nije sam odlutao, jer je po povratku izgledao negovano, uhranjeno, "maženo i paženo", što ne bi bio slučaj da se dve nedelje sam smucao po kraju.

Nije isključeno da je osoba koja ga je ukrala znala samo da vredi hiljade evra, a nije znala koliko jede - rekla je vlasnica Stefani Fraj i dodala da je mačak verovatno vraćen jer bi kradljivci bankrotirali da su nastavili da ga hrane.

Kupidon ima skoro 15 kilograma, jede tri puta više od kućne mačke, a u jednom obroku pojede i po tri konzerve hrane za ljubimce.

(I. M. / Izvor: Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA