NIJE SE ŠIŠAO 70 GODINA: Ima kosu dugu četiri metra i tešku dva kilograma (FOTO)

Kada se kao mladić ošišao i osetio nesnosne bolove, odlučio je da se više nikada ne ošiša. Sada ima 85 godina, a poslednje tri decenije kosu nij čak ni oprao - uprkos svemu - zdraviji je od većine svojih vršnjaka

  • 2

Ngujen Van Čien iz Vijetnama napunio je 85 godina, a nije se šišao od srednje škole: dakle, više od 70 godina. Njegova kosa je danas duga četiri metra i teška dva kilograma.

Još kao dečak, Ngujen je voleo dugu kosu i stalno bi je zavezivao u punđu da mu ne smeta. Jednog dana ga je profesorka iz srednje škole koju je pohađao posavetovala da bi trebalo da se ošiša. To je i uradio. Skratio je kosu i od tog momenta su počeli nesnosni bolovi koje čak ni lekovi nisu mogli da ublaže. Pre nego što se ošišao nije imao nikakvih zdravstvenih problema, čak ni običnu prehladu, pa je odlučio da se više nikada u životu ne šiša.

Međutim, "zmajev rep", kako naziva svoju kosu, počeo je da mu stvara određene probleme. Kako je rasla, kosa je postala sve teža za sušenje nakon pranja, pa je Ngujen imao glavobolje, vrtoglavice i prehlade. Tada je odlučio da prestane da je pere i dosledan je u svojoj odluci proteklih 30 godina. Da bi umanjio svrab glave, utrljava ulje u koren kose i samo teme pažljivo ispira vodom.

Kosa nije jedina stvar zbog koje je ovaj starac poseban. Sa svojih 85 godina on ima vrlo zavidno zdravlje. Može da čita i da provuče konac kroz iglu bez naočara, kao i da radi iscrpljujuće poslove u šumi i u svojoj bašti.

Dok neki smatraju da njegovo odlično zdravstveno stanje ima veze sa kosom, drugi kažu da je to zbog toga što je on vegeterijanac i što jede jednom dnevno, i to u podne. Šta god bilo, ovaj čovek je očito u nečemu u pravu.

Njegov "zmajev rep" je prilično impresivan, ali je kratak u poređenju sa kosom Trana Van Haja, takođe iz Vijetnama, čija je kosa bila duga preko 6 metara i teška 10 kilograma. Nažalost, Tran je umro pre dve godine, u 79. godini života.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • vlada

    31. avgust 2012 | 21:08

    Ma mnogo je pametan,svaka mu cast!!!Sta je taj pametnjakovic radio u zivotu osim sto je pustao kosu.Kakva glupost.Toponica place za ovakve

  • zoki nis

    1. septembar 2012 | 17:09

    Sta uradise coveku tupe makaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA