TOP 10 najvećih Internet prevara (2. deo) (FOTO) (VIDEO)

Od kupovine Rimokatoličke crkve od strane Bil Gejtsa, džinovskih paukova u Iraku, punjenja "ajpoda" lukom, do projekta “Veštice iz Blera". Pogledajte drugi deo naše top-liste deset najvećih Internet prevara

  • 0

Svakog dana obasipaju nas razne vesti iz zemlje i sveta. Ovakve informacije saznajemo kako preko televizije, radija, štampe, tako i preko Interneta. Preko ove mreže na najbrži način saznaju razne priče, koje nekada mogu da budu i netačne. Tu spadaju i razni mejlovi koji obećavaju velike novčane nagrade, od koje, naravno, nema ništa.

Posle prvog, predstavljamo vam drugi deo top 10 najvećih Internet prevara.

6. Zabrana surfovanje internetom u pijanom stanju

1994. godine američki kongres je navodno razmatrao da napravi član kojim se zabranjuje surfovanje  Internetom u pijanom stanju i da se diskutuje o seksu preko mreže. Prevara je toliko delovala istinito, da je senat dobio veliki broj poziva od iznerviranih ljudi, tako da je senator Ted Kenedi morao da izda saopštenje u kojem demantuje spekulacije o navodnom članom.

7. Vila iz Derbišajera

Den Bejns iz engleskog Derbišajera je 2004. godine dizajnirao ono što je ljudima predstavio kao leš vile i stavio ga na aukciju na Ibeju. Ova prevara je rezultirala posetom od 20 hiljada u danu, a na kraju je morao da otkrije da je u pitanju laž.

8. Pas Herkules

Prevara o navodnom najvećem psu na svetu sprovedena je 2007. godine. U pitanju je lažna fotografija koja je priložena uz mejl sledeće sadržine: “Herkules je nedavno nagrađen velikom nagradom Ginisove knjige rekorda za najvećeg psa na svetu. Herkules je engleski Mastif, vrat mu je debeo 97 santimentara i težak je 128 kilograma. Njegov vlasnik, gospodin Flin, je svojevremeno rekao: “ Hranim ga normalno i jednostavno je porastao”. Naravno, u pitanju je Internet prevara.

9. Trostruka pijavica

Fotografiju koju možete da pogledate ispod ovog teksta nastala je 2002. godine i prikazuje trostruku vazdušnu pijavicu koja je približava teretnom brodu prilikom oslabljavanja uragana Lil. Ubrzo, nacionalna meteorolška služba  “razotkrila” je fotografiju i istakla da je u pitanju delo Fotošopa.  Ono što je meteorologe zaista začudilo na slici je da su pijavice previše blizu.

10. Projekat “Veštica iz Blera”

Film koji se pojavio 1999. godine za mnoge nije delovao kao da je u pitanju fikcija. Za pojedine, ovo ostvarenje rađeno je po stvarnom događaju.

(Telegraf.rs/foto: realitypod.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA