UZNEMIRUJUĆE: Pogledajte slike prve plastične operacije na svetu (FOTO)

Vili Vikaridž stradao je u bici kod Jutlanda, 31. maja 1916. godine, a vojni doktor mu je ugradio užasavajuću metalnu vilicu i posebnom metodom potpuno rekonstruisao njegovo lice

  • 2

Sve je počelo na Vidovdan, 28. juna 1914. godine, u Sarajevu, kada je heroj Gavrilo Princip hicem iz pištolja izvršio atentat na nadvojvodu Ferdinanda, austrougarskog prestolonaslednika.

Taj događaj - koji je sam po sebi ispravljanje nepravde počinjenje 30 godina ranije kada je Bosna dodeljena Habzburzima iako su Srbi krvarili za njeno oslobođenje od Turaka - pokrenuo je čitav niz složenih događaja koji su doveli do nezamislivog i nikada ranije zabeleženog prolivanja krvi na evropskim bojištima, između naroda koji dele mnogo više nego što misle i koje deli mnogo manje nego što se zna.

Nebrojene sudbine su promenjene, a među njima je i sudbina Vilija Vikaridža, koji je 31. maja 1916. godine stradao u pomorskoj bici za Jutland, na svom brodu Malaja. Ostao je bez vilice.

Vojni doktor Harold Gilis mu je ugradio zastrašujuću metalnu vilicu, i posebnom metodom potpuno rekonstruisao njegovo lice.

Na kraju, izgledao je kao nov. Kao.

Pogledajte foto-galeriju:

 

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA