PUT DO RAJA: Spektakularne stepenice koje vas vode do neba (FOTO)

Nova turistička atrakcija u Kini omogućava turistima i planinarima bezbedan uspon do vrha Taijang planine u Linzou. "Ovaj način penjanja je mnogo bolji od lifta, imate mogućnosti da istražite svaki detalj na putu do vrha", rekao je pokretač ove atrakcije Lui Šeng

  • 0

Nova turistička atrakcija u Kini! Vertikalne stepenice duge 90 metara omogućavaju planinarima da na što bolji način stignu do vrha Taijang planine u Linzou, poručili su iz turističke organizacije u ovoj pokrajini.

Čitava ideja potekla je od želje da se planinarima i turistima omogući što lakši  uspon do vrha.

- Stepenice pružaju nezaboravno iskustvo. Na visini od 90 metara pogled je neverovatan. Takođe, stepenice su dosta bezbedniji način za uspon od užeta pomoću kojeg se planinari obično penju - poručuju iz organizacije.

- Ovaj način penjanja  je mnogo bolji od lifta, imate mogućnosti da istražite svaki detalj na putu do vrha  - dodao je vlasnik organizacije Lui Šeng.

Međutim, uz ove stepenice ne može da se popne baš svako, i to ne zbog kondicije već zbog opšte bezbednosti. Svaki avanturista pre suočavanja sa usponom potpisuje neku vrstu ugovora u kojem je obavezan da upiše ukoliko je bolovao od nekih bolesti. Starosna granica je 60 godina i avanturisti se na stepenice penju na sopstvenu odgovornost, istaknuto je u ugovoru. 

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA