LUDI KINEZI: Odbio da se iseli - sagradili mu auto-put oko kuće! (FOTO)

Bračni par iz Kine ostao je u svom stanu nakon što su odbili novčanu kompenzaciju države koja je odlučila da kroz njihovo zemljište prolazi auto-put, pošto im ponuđena suma nije bila dovoljna

  • 0

Ovo je najtvrdoglaviji kineski bračni par! Naime, nakon što su odbili novčanu kompenzaciju države koja je odlučila da kroz njihovo zemljište prolazi izgrađeni auto-put, zgrada im je završila nasred istog.

Kako piše "Nešnl Post", sve njihove komšije su već odavno prihvatile novčanu kompenzaciju države, međutim, ovaj bračni par zaključio je da im ponuđeni novac nije dovoljan pa su tako odlučili da, ipak, ostanu u svom stanu.

Koliko su oni tvrdoglavi, toliko je i država neumoljiva, pa su radovi bez obzira na sve krenuli, a građevinari su njihov dom na inventivan i prilično bizaran način zaobišli - kuću su jednostavno ostavili da stoji nasred auto-puta.

Zasad nije poznato šta supružnici  planiraju dalje. Struje u kući još imaju, ali očito je da će im - čim auto-put bude pušten u rad - sloboda kretanja, najblaže rečeno, biti vrlo ograničena.

Otkako je privatno vlasništvo uvedeno u Narodnoj Republici Kini, i prinudno iseljavanje postalo protivzakonito: vlasnici nekretnina u najmnogoljudnijoj zemlji sveta postali su "klinovi koji se teško izbijaju".

(I. D. / Dnevnik.hr / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA