BIZARNO: Japanci izrađuju 3D modele svojih nerođenih beba (VIDEO)

- Trudnice vrlo rado naručuju naše modele jer žele da ih nešto podseća na osećaje koje su iskusile dok su iščekivale bebu - objašnjava Tomohiro Kinošita iz "Fasoteca", kompanije koja je osmislila ovaj krajnje neobični biznis

  • 0

Japanski roditelji koji očekuju dete od sada će umesto slika sa ultrazvuka znatiželjnim prijateljima i rođacima moći da pokažu i plastičnu 3D kopiju modela fetusa koje je počela da izrađuje tamošnja kompanija "Fasotec".

Ova kompanija, koja inače proizvodi 3D štampače, u saradnji je sa jednim porodilištem usavršila replike fetusa koje u beloj boji izrađuje u veličini od devet centimetara.

Ona mogu da se naruče u sklopu ponude "oblik anđela" koja uz standardni model roditeljima nudi i minijaturni model u obliku priveska za ogrlicu.

- Trudnice vrlo rado naručuju naše modele jer žele da ih nešto podseća na osećaje koje su iskusile dok su iščekivale bebu - objašnjava Tomohiro Kinošita iz "Fasoteca".

On otkriva da će njegova firma uskoro ponuditi manje i jeftinije modele koji će moći da se oblikuju po slikama sa ultrazvuka.

Osim sentimentalne vrednosti, ovaj uvrnuti proizvod bi mogao da pomogne i lekarima koji bi na njemu mogli ranije nego do sada uočiti potencijalne zdravstvene probleme ploda u majčinoj utrobi.

Zanimljivo je da u istu svrhu kompanija izrađuje i 3D odlive unutrašnjih organa što bi doktorima i hirurzima moglo da pomogne pri postavljanju dijagnoza.

Cena, međutim, nije nimalo mala, čak ni za japanske prilike. Da bi srećna porodica došla u posed plastičnog fetusa svog deteta, moraće da izdvoji 1.275 američkih dolara.

(M. B. / Izvor: Mojportal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA