DOBRA DUŠA: Tinejdžerka (14) koja je umrla od astme spasla pet života!

Kloi Lojd (14) iz Velike Britanije doživela je srčani udar nakon teškog napada astme. Porodica Lojdove je nakon smrti ćerke donirala njene organe i na taj način spasla živote petoro mališana

  • 6

Devojčica Kloi Lojd (14) iz Velike Britanije doživela je srčani udar nakon napada astme. Nakon njene smrti porodica je odlučila da donira devojčicine organe i tako spase živote petoro dece. Dozvola za doniranje organa data je odmah nakon što je tinejdžerka isključena sa aparata.

- Donela sam tu odluku jer je ona uvek stavljala druge ispred sebe - rekla je njena majka Fiona (32) i dodala je da je to nešto što bi i Kloi želela. Bila je promišljena, uvek nasmejana vesela devojka sa mnogo prijatelja  - priča Fiona.

Teški napad astme devojčica je pretrpela dok je bila u poseti kod babe i dede u Velsu. Iako je Hitna pomoć odmah stigla, devojčica je na putu do bolnice doživela srčani napad. Dva dana kasnije porodica je donela tešku odluku da je isključi sa aparata.

Astma joj je ustanovljena kada je Kloi imala dve godine, a porodica je odlučila da javno ispriča njenu priču kako bi drugi postali svesni opasnosti koju ova bolest nosi.

- Ljudi astmu ne shvataju ozbiljno, a strašno je šta sve ona može da prouzrokuje - rekla je Val, Kloina baka.

(I. D. / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vang

    4. decembar 2012 | 18:58

    Zaboga, astma je nesto sto se leci, pogotovo u GB gde postoji kraljevsko udruzenje homeopata. Homeopatija vrlo efikasno pomaze i leci astmu, naravno u zavisnosti od stadijuma i jacine. Siroto dete.

  • Nemanja

    5. decembar 2012 | 10:50

    Baš je lepa <3

  • а?

    5. decembar 2012 | 21:06

    Kakva dobra dusa to su roditelji dali a ne ona..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA