GUTAJU BLAGO: 24-karatne zlatne pilule hit među bogatašima!

Cena jednog komada ovog luksuznog proizvoda je 425 američkih dolara, ali njujorška elita je u problemu - trenutno vlada nestašica na tržištu!

  • 1

ZA NEKE LJUDE NEMA KRIZE! 24-karatne zlatne pilule su još 2005. godine osmislili njujorški umetnici Tobi Ong i Ken Kortni, a imaju za cilj, kako kažu autori, da ljudsku utrobu pretvore u kovčeg sa blagom.

Ovaj umetnički projekat igra na kartu uvek rastućeg tržišta luksuznih predmeta i nezajažljive potrebe bogataša da u svemu, pa čak i u bizarnosti, budu iznad "običnog" sveta.

Upravo to (a možda i samo to) može biti razlog zbog koga je cena jedne ovakve pilule otišla u nebesa, pa je dostigla cenu od 425 američkih dolara po komadu. Međutim, tržište je trenutno u deficitu sa ovim predmetom koji služi bogatoj deci da daju novu dimenziju svom dekadentnom načinu života.

Ne znamo da li je neki od brojnih kupaca zaista progutao ovu pilulu niti da li je tom nekom zbilja pošlo za rukom da svoj izmet pretvori u zlato, a mislimo da i ne želimo da znamo.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA