KAD ZAKAŽE GPS: Belgijanka umesto u Brisel stigla u Zagreb

Šezdesetsedmogodišnja Belgijanka nije znala tačan put od svoje kuće do Brisela, pa je lokaciju ukucala u GPS. Umesto da pređe oko 70, prešla je neverovatnih 1.450 kilometara

  • 8

Zbog pokvarenog uređaja za satelitsko navođenje Dži-pi-esa (GPS) i neverovatne nepažnje, 67-godišnja Belgijanka Sabina, koja je iz mesta u unutrašnjosti Belgije automobilom krenula na sedamdesetak kilometara udaljenu železničku stanicu u Brisel, završila je u Zagrebu, udaljenom više od 1.450 kilometara.

Belgijski informativni portal 7sur7.be konstatovao je da se žene obično lošije orijentišu, ali da je neshvatljivo da se može preći veliki deo Evrope da bi se stiglo na odredište za koje treba jedva nešto više od sat vremena vožnje.

Ona nije znala tačan put od svoje kuće do Brisela, pa je lokaciju ukucala u GPS, koji ju je naveo na lutanje.

- Videla sam putem da se izmenjuju putokazi na raznim jezicima, ali se nisam obazirala na to i samo sam nastavila da vozim - rekla je Belgijanka, koju u njenom putašestviju nije omela ni manja saobraćajna nesreća, koju je imala u Nemačkoj i za koju će morati da plati 300 evra.

Tada je zaključila da bi trebalo malo da se odmori, te je odspavala na jednom odmorištu, a njen sin, zabrinut što mu se ne javlja na telefon, alarmirao je belgijsku policiju.

Sabini je tek kod Zagreba postalo jasno da nešto nije uredu sa GPS-om.

- Kad sam prošla Zagreb, shvatila sam da moram okrenuti kola - rekla je, a u međuvremenu ju je locirala i policija zahvaljujući plaćanju karticom na benzinskim stanicama i informisala njenu familiju da ne mora da brine.

Sabina je na put krenula prošle subote ujutro, a kući se, nakon skoro 3.000 kilometara, vratila u ponedeljak uveče.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jecka

    14. januar 2013 | 00:37

    Malo vise je glupa .

  • Joca

    14. januar 2013 | 10:06

    Pazi sad, 10 sati voznje umesto sat,najmanje 2 puta sipanje goriva i najmanje 1 granicna-carinska kontrola.Nemoguce, zar ne?

  • konstantin

    14. januar 2013 | 09:30

    jel su joj probusili gume pa je zato ukapirala gde je xaxaxa Pored puta postoje znakovi pa granica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA