Žena na samrti jednim prstom napisala roman na Ajfonu! (FOTO)

Putovanja su bila inspiracija za seriju tekstova koji su privukli pažnju i zbog kojih je dobila 2,3 miliona dolara da napiše knjigu, koju je otkucala za tri meseca koristeći samo palac. I "Univerzal" joj nudi milione za filmska prava

  • 1

Karijera Amerikanke Suzan Spenser Vendel dostiže vrhunac u momentu u kom gubi najbitniju bitku - onu koju vodi za goli život.

"Dok ne kažem zbogom" roman je simboličnog naslova koji je Suzan otkucala na Ajfonu koristeći samo svoj desni palac. Njeni ostali prsti ne funkcionišu otkad joj je otkrivena amiotrofična lateralna skleroza leta 2011. godine.

Suzan je nakon nekoliko godina terapija, depresije sa kojom se borila, čak i pokušaja samoubistva, odlučila da bude pozitivna i svoje poslednje dane provede što bolje može.

Otišla je u Kaliforniju da bi pronašla svoju majku, zatim u Njujork da bi njena ćerka (15) odabrala i probala venčanicu za svoje venčanje jednog dana, koje Suzan neće dočekati. Muž i ona zatim su posetili Budimpeštu u kojoj su nekada živeli, zatim Jukon, Karibe i Kipar.

Njena putovanja bila su joj inspiracija za seriju tekstova koji su privukli pažnju i zbog kojih je dobila 2,3 miliona dolara da napiše knjigu, koju je otkucala za tri meseca. Kompanija "Univerzal" joj je ponudila, takođe, milionski ugovor za filmska prava.

- Nisam želela da knjiga bude previše osetljiva, već sam htela da se ljudi smeju - rekla je Spenser Vendal.

Ono što želi u svojim poslednjim danima je da provede vreme sa svojim mužem, decom i da uživa u svojoj uspešnoj knjizi.

Izdavačka kuća "Harper Kolins" oduševljena je knjigom i navodi da je ona vrlo inspirativna i emotivna.

- Knjiga je ispunjenje njene poslednje želje - da nasmeje ljude, da ih podstakne da grle svoju decu, da uživaju u svakom momentu svojih života - rekli su izdavači.

Uprkos sve lošijem stanju, Suzan se ne predaje i trudi se da ostane vedra.

- Gušim se sa skoro svakim zalogajem, svi oko mene su u konstantnom stresu da li da zovu Hitnu pomoć, zato ne jedem više mnogo - rekla je Suzan.

- Još nisam otišla, tu sam. Imam danas, imam toliko da pružim, znam da je kraj blizu, ali ne želim da budem očajna - rekla je Suzan.

Pacijenti koji se leče od ove bolesti obično žive između tri do pet godina nakon uspostavljanja dijagnoze.

(M. R./ Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA