HEROJ: Čovek izujedao pitona, koji je hteo da ga proguta!

Kelvina Katokoa (25), bageristu u jednom rudniku Zambije, napao je piton, a on je udarajući i ujedajući ga koliko god je mogao uspeo da se spase ove nemani

  • 0

Kelvin Katoka, 25-godišnji bagerista u jednom rudniku na severu Zambije, našao se oči u oči sa džinovskom zmijom koja je naumila da ga zadavi, a zatim i pojede.

- Piton se munjevitom brzinom obavio oko mog tela i oborio me na zemlju - ispričao je mladić u bolnici gde se još uvek oporavlja, mesec dana posle stravičnog dogadjaja.

Napad se dogodio kada je Katoka sišao sa bagera, da bi se odmorio. Primetio je da mu se zmija obmotava oko nogu tek kada je dospela do kolena.

- Setio sam se da imam nožić u džepu, pa sam ga brzo izvukao i počeo njime da ubadam zmiju. U jednom trenutku ona se približila mom licu, spremna da me proguta. Tada sam je ugrizao što sam jače mogao - naveo je mladi bagerista

Ali, zmija je nastavila da ga steže. Počeo je da povraća krv i ubrzo je izgubio svest. Srećom, tada su naišla dvojica njegovih kolega iz rudnika koji su ubili zmiju i odvezli ga u najbližu bolnicu.

Piton je pripadao vrsti konstriktora, najvećih afričkih zmija koje mogu da narastu i do sedam metara dužine. Poznati po tome što žrtvu ubija gušenjem, pitoni mogu da progutaju u jednom komadu velike životinje, poput antilope, pa čak i krokodila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA