MUTANTI: Bube veličine dlana (VIDEO)

Titan buba, džinovski insekt zastrašujućeg izgleda, nastanjena je u tropskim šumama Južne Amerike. Buba je dugačka oko 17 centimetara i ima vilicu kojom može da slomi drvenu olovku

  • 4

Kao što joj i samo ime govori, titan buba jedan je od najvećih insekata na svetu. Odrasli primerci ovog insekta dugi su 16,7 centimetara i imaju neverovatno jaku vilicu kojom bez problema mogu da prepolove drvenu olovku. Titan buba  jedno je od najmisterioznijih stvorenja na Zemlji. Larve ovog ogromnog insekta nikada nisu pronađene.

Insekti zastrašujućeg izgleda nastanjeni su u tropskim šumama Južne Amerike, u Kolumbiji, Ekvadoru, Peruu, Boliviji i centralnom Brazilu.  Stanovnici tih zemalja i razni istraživači pokušavaju da uhvate te džinovske bube, uglavnom noću, koristeći baterijske lampe.

Postoji čitav eko-turizam zasnovan na džinovskoj bubi, jer uključuje sve od obilazaka insekata u njihovom staništu do prodaje primeraka. Jedan primerak odrasle titan bube dostiže i cenu od čak 500 dolara.

Inače, iako se smatra da je Herkules buba najveći insekt na svetu, jer je zbog svog roga dugačka sa oko 17,5 centimetara, gledajući  ukupnu masu  titan buba se smatra za najveću. Inače, ovaj insekt je vrlo miroljubiv, iako ima vilicu kojom može da napravi ozbiljne rane i čoveku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aa

    3. avgust 2013 | 17:52

    Tacno kad bih videla ovu bubu,strefilo bi me.nesto 100%

  • Deki

    3. avgust 2013 | 18:25

    Ne daj Boze da je vidim desilo bi mi se nesto pre nego li mi ona uradi nesto.

  • Stockholm

    4. avgust 2013 | 22:36

    Odvratno.....mrzim sve vrste buba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA