Goreo u plamenu 6 minuta i preživeo!

Austrijanac Džo Tvdtling ušao je u Ginisovu knjigu rekorda nakon što ga je zapalila supruga na ulici grada Salcburga i tako mu pomogla da rekord pomeri za 16 sekundi

  • 0

Austrijanac Džo Tvdtling (33) ušao je u Ginisovu knjigu jer je  oborio rekord u dužini gorenja, nakon što ga je zapalila njegova supruga.

Ovaj kaskader uspeo je da se prošeta Salcburgom pre nego što je toplota postala nepodnošljiva. Vatrena šetnja trajala je čitavih pet minuta i 41 sekundu, a u obaranju rekorda pomogla mu je supruga Julija jer je, kako kaže Džo, "uvek umela da ga raspali".

On je oborio rekord u "Najdužem gorenju čitavog tela, bez upotrebe kiseonika", koji je do tada držao Džejson Dumenigo, koji je goreo pet minuta i 25 sekundi.

Džo je i nosilac zasluge za kaskaderski poduhvat sa kolima, a u tom klubu zaslužni su još i Vesli Snajps i neizbežni Džeki Čen.

Premda Ginisova knjiga rekorda ne ohrabruje opasne podvige, Džo kaže da je deo profesije kaskadera da pomeraju granice kaskaderskog zanimanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk /Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA