Otac pretvorio mrtvog sina u dijamant!

Jedan Italijan je nakon kremacije pepeo sina poslao u Švajcarsku kako bi se tamo kompresovao u dragi kamen. Čitav proces košta 18.000 dolara, a podrazumeva filtriranje i pročišćavanje ugljenika koji se nalazi u pepelu

  • 4

Ožalošćeni otac iz Italije, čiji je dvadesetogodišnji sin poginuo u saobraćajnoj nesreći, odlučio je da telo svog mrtvog sina pretvori u dijamant. Kada je otac došao na tu ideju, mladić, koji je ove godine poginuo, već je bio sahranjen u svom rodnom gradu Trevizu, pa je naložio da se telo njegovog sina ekshumira.

Nakon ekshumacije telo je kremirano i poslato u Švajcarsku kako bi se tamo kompresovalo u dragi kamen. Ovaj proces košta oko 18.000 dolara, a podrazumeva filtriranje i pročišćavanje ugnjenika koji se nalazi u pepelu.

Ugljenik se zatim stavlja u komoru i pod visokim pritiskom pretvara u dijamant, a tužni otac osam meseci kasnije dobija sintetičku uspomenu na svog sina.

(Telegraf.rs / Izvor: ibtimes.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA